search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:06
MENU CLOSE

Special Report: «Στο φάσμα του αυτισμού»

02.03.2021 14:48
Special Report: «Στο φάσμα του αυτισμού»  - Media
 
Παιδιά και ενήλικες που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού μιλούν για το προσωπικό τους αγώνα, να υπερβούν τις δυσκολίες τους αλλά και να προσαρμοστούν σε ένα κόσμο που δεν μοιάζει λειτουργικός για εκείνους.
 
Η Μαρία Σαράφογλου συναντά παιδιά και νέους που έχουν διαγνωσθεί με αυτισμό και μοιράζονται στιγμιότυπα από τη ζωή τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, αλλά και τα όνειρα που κάνουν για το μέλλον τους.
 
Η εκπομπή «Special Report» ανοίγει απόψε Τρίτη, στις 23:30, στον ΑΝΤ1 ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα που αγγίζει πολλές οικογένειες και ξεπερνά τα σύνορα της χώρας.
 
Μιλά, επίσης, με οικογένειες που καλούνται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, συχνά χωρίς στήριξη, όπως συμβαίνει με τη μητέρα του 8χρονου Κωνσταντίνου, ο οποίος από τη βρεφική ηλικία μιλά αγγλικά και πλέον εκφράζεται σε δέκα γλώσσες, αλλά έχει περάσει από τη δοκιμασία της απόρριψης από συνομηλίκους και εκπαιδευτικούς που δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την ιδιαιτερότητά του.
 
Πόσο έτοιμη είναι η ελληνική κοινωνία να συμπεριλάβει στους κόλπους της και να προσφέρει μια αξιοπρεπή ζωή στα παιδιά και τους νέους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και θέλουν να εργαστούν και να δημιουργήσουν οικογένειες;
 
Απαντήσεις στο «Special Report» δίνουν μεταξύ άλλων ο παιδοψυχίατρος και επίτιμος πρόεδρος του ελληνικού επιστημονικού δικτύου για τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, Γιώργος Καραντάνος, ειδικοί επιστήμονες, ακτιβιστές και εργοθεραπευτές, ενώ σε μια αποκλειστική συνέντευξη ο κορυφαίος κλινικός ψυχολόγος, Τόνυ Άτγουντ που μελετά εδώ και 30 χρόνια το σύνδρομο Άσπεργκερ, μιλά για τα οφέλη της έγκαιρης διάγνωσης και αποκαλύπτει τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση του αυτισμού.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:06