search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:38
MENU CLOSE

Τρόμος: Ψάρεψαν κατά λάθος, καρχαρία ίσο με το μέγεθος του σκάφους τους

03.03.2021 15:12
Τρόμος: Ψάρεψαν κατά λάθος, καρχαρία ίσο με το μέγεθος του σκάφους τους  - Media

 

Την τρομακτική εμπειρία που έζησαν κάποιοι ψαράδες στην Αυστραλία δεν πρόκειται να την ξεχάσουν ποτέ.

Ο Πολ Μπάρνινγκ και το σκάφος του Dark Horse είχε βγει στα ανοιχτά του Σίδνει παρέα με κάποιους άλλους ψαράδες για να ψαρέψουν. 
Ξαφνικά ενώ τραβούσαν τα δίχτυα και καθώς τα έφερναν κοντά στο σκάφος, κάτι τους βάραινε πολύ. Συνειδητοποίησαν ότι αυτό το «κάτι» ήταν ένας τεράστιος καρχαρίας – τίγρης που ζύγιζε 396 κιλά. Έκαναν 45 λεπτά να τον ανεβάσουν. Όταν δε τον έφεραν επάνω στο νερό, τρομοκρατήθηκαν επειδή το μέγεθος του σχεδόν ξεπερνούσε το μέγεθος του dark Horse. 

Τελικά δεν κατάφεραν να τον ανεβάσουν στο σκάφος απλά τον έδεσαν δίπλα με το σκαρί και όταν έφτασαν στο λιμάνι κάλεσαν σε βοήθεια άλλους ψαράδες για να τον μεταφέρουν και να τον ζυγίσουν. 
Οι καρχαρίες – τίγρεις ζουν στην Αυστραλία και μπορεί να φτάσουν σε μήκος ακόμη και τα επτά μέτρα, ενώ το βάρος τους μπορεί να αγγίξει τα 800 κιλά. Το ψάρεμα τους επιτρέπεται με την προυπόθεση πως ένας ψαράς θα έχει πιάσει έναν καρχαρία – τίγρη. 
Οι καρχαρίες  – τίγρεις αν και δεν κινδυνεύουν άμεσα έχουν χαρακτηριστεί «απειλούμενο είδος». Θεωρούνται το δεύτερο πιο απειλητικό είδος καρχαρία για τον άνθρωπο μετά τους «μεγάλους λευκούς».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:36