search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:52
MENU CLOSE

Λάρισα: Θολό και καφέ το νερό μετά τον σεισμό – «Μην το καταναλώσετε», λέει η ΔΕΥΑΛ (Photo)

04.03.2021 09:03
Λάρισα: Θολό και καφέ το νερό μετά τον σεισμό - «Μην το καταναλώσετε», λέει η ΔΕΥΑΛ (Photo) - Media

 

Μεγάλο πρόβλημα με το σύστημα ύδρευσης αντιμετωπίζουν οι κάτοιοι της Λάρισας μετά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε την Τετάρτη την περιοχή.

Συγκεκριμένα από το πρωί της Πέμπτης, όσοι μένουν μέσα στην πόλη της Λάρισας διαπιστώνουν πως το νερό που αναβλύζει από τις βρύσες τους είναι χρώματος καφέ και φυσικά δεν είναι πόσιμο.

Με σχετική της ανακοίνωση, η ΔΕΥΑΛ καλεί του κατοίκους να μην το καταναλώσουν και προσθέτει ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την άμεση λύση του προβλήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ:

Εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφηκε την Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021 στην περιοχή της Λάρισας, παρατηρήθηκε σήμερα Πέμπτη 04/3/2021 θολότητα στο νερό σε διάφορα σημεία του δικτύου της πόλης.

Από τη ΔΕΥΑΛ γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες εντοπισμού και διακοπής των γεωτρήσεων που δημιουργούν το πρόβλημα άντλησης θολού νερού. Η υδροδότηση της πόλης θα συνεχιστεί κανονικά από εναλλακτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ που δεν παρουσιάζουν προβλήματα θολότητας.

Μέχρι να ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑΛ η διαδικασία καθαρισμού και απομάκρυνσης της ποσότητας θολού νερού που έχει εισέλθει στα δίκτυα ύδρευσης συστήνεται στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΛ που διαπιστώνουν την ύπαρξη θολού νερού στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό. Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Από τη ΔΕΥΑΛ ανακοινώνεται ότι θα γίνεται διανομή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στους καταναλωτές. μέχρι την επίλυση του προβλήματος. Τα σημεία διανομής θα ανακοινωθούν σε λίγο με νεότερη ανακοίνωση.

Photo: onlarissa.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39