04/04/2020 17:57:29
4.11.2012 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Παρέμβαση των ΜΑΤ στο ΚΘΒΕ

Παρέμβαση των ΜΑΤ στο ΚΘΒΕ - Media
Χαμός στη Θεσσαλονίκη με το κατέβασμα των πανό και των μαύρων πανιών που είχαν αναρτήσει οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
 
Ιδού το κείμενο της καταγγελίας τους:
 
«Οι ηθοποιοί του ΚΒΘΕ καταγγέλλουμε την αυταρχική συμπεριφορά του προέδρου του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ, Θωμά Τρικούκη, η οποία θυμίζει άλλες εποχές. Εκβιάζοντας τους εργαζόμενους και παρά την άρνηση των ηθοποιών, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ αποκαθήλωσε από την πρόσοψη του θεάτρου πανώ, καθώς και μαύρα πανιά που είχαμε αναρτήσει εδώ και πολύ καιρό, για να σηματοδοτήσουμε το πρόβλημα της καθυστέρησης της χρηματοδότησης του οργανισμού και κατά συνέπεια της μισθοδοσίας. Ο πρόεδρος θέλησε να παρουσιάσει μια πλασματική εικόνα στο εορταστικό φόντο της πόλης, λέγοντας προς όλες τις πλευρές “το θέατρο το διοικώ εγώ”. Οι εργαζόμενοι όμως επανήλθαμε το βράδυ της 26ης Οκτώβρη και αναρτήσαμε πάλι τα μαύρα πανιά στην πρόσοψη του θεάτρου. Επανήλθε όμως και ο πρόεδρος του Δ.Σ., όχι μόνος, συνοδευόμενος από 2 διμοιρίες των ΜΑΤ, ένστολους αστυνομικούς και 4 άτομα της κρατικής ασφάλειας. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν περικυκλώνοντας την Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών, ενώ την ίδια στιγμή εισχωρούσαν στο θέατρο αστυνομικοί και άτομα της ασφάλειας μαζί με τον Τρικούκη, για να κατεβάσουν για δεύτερη φορά τα πανιά από την πρόσοψη. Μας προκαλεί εντύπωση ότι ο υψηλόβαθμος αστυνομικός που ήρθε στο θέατρο, γνώριζε ονόματα ηθο- ποιών που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία. Ποτέ μέχρι σήμερα στο θέατρο δε χρειάστηκε παρέμβαση της ασφάλειας των ΜΑΤ και υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας. Έτσι όμως έκρινε ο Τρικούκης ότι έπρεπε να διευθετηθεί το πρόβλημα που προέκυψε μεταξύ μας». Τέλος, καλούν τον πρόεδρο του Οργανισμού σε παραίτηση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.