15/10/2019 13:31:06

Έκκληση από την Αϊτή λόγω «Σάντι»

Έκκληση από την Αϊτή λόγω «Σάντι» - Media
Έκκληση για διεθνή βοήθεια απηύθυνε η Αϊτή, καθώς η χώρα ισοπεδώθηκε από το πέρασμα του κυκλώνα «Σάντι».
 
«Απευθύνω έκκληση προς τη διεθνή αλληλεγγύη για να σπεύσει να βοηθήσει τον πληθυσμό, να μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τις προσπάθειές μας που αποβλέπουν στη διάσωση ανθρώπινων ζωών και αγαθών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Λοράν Λαμότ στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, οι ζημιές στον αγροτικό τομέα ανέρχονται σε 104 εκατ. δολάρια, ενώ σήμα κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων χολέρας μετά την καταστροφή, έκρουσε από την πλευρά της η υπουργός Δημόσιας Υγείας Φλοράνς Γκιγιόμ. 
Στο μεταξύ, η Ρωσία έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, η οποία καταμετρά 11 νεκρούς από το πέρασμα του Σάντι και σημαντικές υλικές ζημιές, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης.
 
Η ισοπέδωση στην Αϊτή και στις άλλες χώρες καταμετρά εκατοντάδες νεκρούς και πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, καθώς τα media στράφηκαν στην «παγκόσμια μητρόπολη» και γενικότερα στις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφημερίδα International Herald Tribune, που αφιερώνει σήμερα όλη την πρώτη της σελίδα και μεγάλο μέρος των άρθρων της στις επιπτώσεις του τυφώνα Σάντυ στις ΗΠΑ, ενώ για την Αϊτή διέθεσε μόλις ένα μονόστηλο. 
Όσον αφορά στη Νέα Υόρκη, ο συνολικός αριθμός αυτών που σκοτώθηκαν από τον κυκλώνα αυξήθηκε κατά ένα τρίτο φθάνοντας τους 98. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.