search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:04
MENU CLOSE

Έκκληση από την Αϊτή λόγω «Σάντι»

02.11.2012 07:53
Έκκληση από την Αϊτή λόγω «Σάντι» - Media

Έκκληση για διεθνή βοήθεια απηύθυνε η Αϊτή, καθώς η χώρα ισοπεδώθηκε από το πέρασμα του κυκλώνα «Σάντι».

Έκκληση για διεθνή βοήθεια απηύθυνε η Αϊτή, καθώς η χώρα ισοπεδώθηκε από το πέρασμα του κυκλώνα «Σάντι».
 
«Απευθύνω έκκληση προς τη διεθνή αλληλεγγύη για να σπεύσει να βοηθήσει τον πληθυσμό, να μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τις προσπάθειές μας που αποβλέπουν στη διάσωση ανθρώπινων ζωών και αγαθών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Λοράν Λαμότ στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, οι ζημιές στον αγροτικό τομέα ανέρχονται σε 104 εκατ. δολάρια, ενώ σήμα κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων χολέρας μετά την καταστροφή, έκρουσε από την πλευρά της η υπουργός Δημόσιας Υγείας Φλοράνς Γκιγιόμ.

 
Στο μεταξύ, η Ρωσία έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, η οποία καταμετρά 11 νεκρούς από το πέρασμα του Σάντι και σημαντικές υλικές ζημιές, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης.
 
Η ισοπέδωση στην Αϊτή και στις άλλες χώρες καταμετρά εκατοντάδες νεκρούς και πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, καθώς τα media στράφηκαν στην «παγκόσμια μητρόπολη» και γενικότερα στις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφημερίδα International Herald Tribune, που αφιερώνει σήμερα όλη την πρώτη της σελίδα και μεγάλο μέρος των άρθρων της στις επιπτώσεις του τυφώνα Σάντυ στις ΗΠΑ, ενώ για την Αϊτή διέθεσε μόλις ένα μονόστηλο.


 
Όσον αφορά στη Νέα Υόρκη, ο συνολικός αριθμός αυτών που σκοτώθηκαν από τον κυκλώνα αυξήθηκε κατά ένα τρίτο φθάνοντας τους 98. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:02