search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:24
MENU CLOSE

Δηλητηριάστηκε ο Οζάλ

02.11.2012 13:38
Δηλητηριάστηκε ο Οζάλ - Media

Σοκ προκαλεί στην Τουρκία η είδηση ότι ο πρώην πρόεδρος της χώρας Τουργκούτ Οζάλ δολοφονήθηκε με δηλητήριο, όπως αποκάλυψαν οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν μετά την εκταφή της σορού του.

Σοκ προκαλεί στην Τουρκία η είδηση ότι ο πρώην πρόεδρος της χώρας Τουργκούτ Οζάλ δολοφονήθηκε με δηλητήριο, όπως αποκάλυψαν οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν μετά την εκταφή της σορού του.
 
Η ουσία που χρησιμοποιήθηκε για την δολοφονία ήταν η στρυχνίνη που προκαλεί παράλυση του αναπνευστικού συστήματος και καρδιακή προσβολή.
 
Η συζήτηση για το ενδεχόμενο δολοφονίας του Οζάλ, φούντωσε στη γειτονική χώρα μετά την έκθεση του Συμβουλίου Κρατικού Ελέγχου, η οποία χαρακτήριζε τον θάνατό του «ύποπτο», ενώ παράλληλα η οικογένεια του πρώην προέδρου ισχυριζόταν ότι ο Οζάλ δολοφονήθηκε.
 
Η εκταφή πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 2012 μετά από εντολή του εισαγγελέα της Άγκυρας.Η σορός του δεν είχε πλήρως αποσυντεθεί, επειδή κοντά στο σημείο που ήταν θαμμένος υπήρχε μια φυσική πηγή νερού που κρατούσε την θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.
 
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ η αιτία θανάτου του Οζάλ όπως την καθορίζει το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο της Κωνσταντινούπολης είναι καρδιακή ανακοπή ως αποτέλεσμα της αναπνευστικής ανεπάρκειας που διήρκεσε περίπου 20 λεπτά εξαιτίας της δηλητηρίασης. 
 

Ο Τουργκούτ Οζάλ εξελέγη πρόεδρος της Τουρκίας το 1989 και πέθανε το 1993 κατά την διάρκεια της θητείας του, σε ηλικία 65 ετών. 

Ο κουρδικής καταγωγής Οζάλ έδωσε έμφαση στην επίλυση του Κουρδικού μέσω διαπραγματεύσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:23