search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:12
MENU CLOSE

Αυστρία: 4 χρόνια σε πρώην υπουργό για διαφθορά

14.01.2013 17:06
Αυστρία: 4 χρόνια σε πρώην υπουργό για διαφθορά - Media

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας και ευρωβουλευτής Ερνστ Στράσερ καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο της Βιέννης σε φυλάκιση 4 ετών με την κατηγορία της διαφθοράς.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας και ευρωβουλευτής Ερνστ Στράσερ καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο της Βιέννης σε φυλάκιση 4 ετών με την κατηγορία της διαφθοράς.
 
Βρετανοί δημοσιογράφοι είχαν προσεγγίσει τον συντηρητικό Στράσερ ο οποίος δέχτηκε να προωθήσει τροπολογίες οι οποίες θα ευνοούσαν ένα λόμπι, έναντι αμοιβής 100.000 ευρώ ετησίως. Οι δημοσιογράφοι κατέγραψαν τη συνομιλία και τον εξέθεσαν, αλλά ο Αυστριακός πολιτικός αρνήθηκε τις κατηγορίες.
 
Ο συνήγορός του, Τόμας Κράλικ, υποστήριξε ότι ο Στράσερ υποψιαζόταν ότι οι συνομιλητές του ανήκαν σε μυστικές υπηρεσίες και αποφάσισε να παίξει το παιχνίδι τους με σκοπό να αποκαλύψει το ρόλο τους.
 
Το δικαστήριο πάντως δεν πείσθηκε καθόλου και δικαστής Γκέοργκ Όλσακ χαρακτήρισε τον ισχυρισμό αυτό "έναν από τους πιο μυθιστορηματικούς που έχει ακούσει κατά την εικοσαετή καριέρα του".
 
"Δεν θα βρείτε κανένα δικαστήριο στην Αυστρία που να πιστέψει" αυτήν την ιστορία, είπε ο δικαστής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:11