search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:14
MENU CLOSE

Η Χρυσή Αυγή αρνείται ότι έχει σχέση με την έκρηξη στο Βόλο

28.03.2013 17:15
Η Χρυσή Αυγή αρνείται ότι έχει σχέση με την έκρηξη στο Βόλο - Media

Φυλλάδια, μπλούζες και κασκόλ της Χρυσής Αυγής καθώς επίσης και σιδερογροθιές, ρόπαλα και απομιμήσεις όπλων βρέθηκαν στην κατοχή των τριών νεαρών που συνελήφθησαν την Πέμπτη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ για την επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Κύπρου στο Βόλο.

Φυλλάδια, μπλούζες και κασκόλ της Χρυσής Αυγής καθώς επίσης και σιδερογροθιές, ρόπαλα και απομιμήσεις όπλων βρέθηκαν στην κατοχή των τριών νεαρών που συνελήφθησαν την Πέμπτη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ για την επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Κύπρου στο Βόλο.

Οι δράστες, 17, 21 και 23 χρονών έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες, σκούφους και κασκόλ μετέβησαν στο υποκατάστημα και προσπάθησαν χωρίς αποτέλεσμα να σπάσουν με πέτρα τη τζαμαρία της πόρτας ασφαλείας.

Λίγη ώρα αργότερα ο 21χρονος φέρεται να έσπασε την οθόνη του ΑΤΜ και οι άλλοι δύο έριξαν τις μολότοφ με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το ΑΤΜ.

Αμέσως μετά από την επίθεση οι άνδρες της αστυνομίας κατάφεραν να τους εντοπίσουν και αφού προσήχθησαν αποδέχτηκαν τις πράξεις τους.

Στις έρευνες που διεξήγαγαν ο αρχές στα σπίτια τους βρέθηκαν απομιμήσεις όπλων, ρόπαλα, σιδερογροθιές, κουκούλες, κασκόλ της Χρυσής Αυγής, μπλούζες και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και υλικό ναζιστικό περιεχόμενο.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

δύο σκούφοι,

μία κουκούλα τύπου full face ,

δύο κασκόλ,

δύο κινητά τηλέφωνα,

ένα αδιάβροχο παντελόνι και

ένα ζευγάρι γάντια

Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– στην οικία του 21χρονου:

μία μεταλλική σιδερογροθιά,

δύο ξύλινα ρόπαλα, εκ των οποίων το ένα τύπου baseball

έντυπο υλικό με ναζιστικό περιεχόμενο,

ένα κινητό τηλέφωνο,
 
– στην οικία του 23χρονου:

μία κουκούλα τύπου full face

στην οικία του 17χρονου:

μία σιδερογροθιά,

ένα ξύλινο ρόπαλο τύπου baseball ,

ένα κασκόλ και μία μπλούζα με λογότυπο πολιτικού κόμματος

δύο απομιμήσεις πιστολιών ( replica ) με γεμιστήρες

Στην οικία του 17χρονου βρέθηκαν επίσης δύο εξάσφαιρα περίστροφα, ένα τυφέκιο με δύο κάννες και μία συσκευή με πέντε μεταλλικές βέργες καθαρισμού πιστολιού – τυφεκίου, τα οποία άνηκαν στους γονείς του οι οποίοι προσπάθυησαν χωρίς αποτέλεσμα να τα αποκρύψουν από την αστυνομία.

Οι γονείς του 17χρονου συνελήφθησαν για συνέργεια στο αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής.

Σε βάρος των νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Ουδεμία σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με τους συλληφθέντες του Βόλου. Τα είδη ρουχισμού που… "ανακάλυψε" η αστυνομία στην οικία του ενός ανηλίκου εκ των τριών, μπορεί πλέον να τα προμηθευτεί ο οποιοσδήποτε από οπουδήποτε,ακόμη και από λαϊκές αγορές. Αν ανακάλυπταν κασκόλ ποδοσφαιρικής ομάδος ή… μπρελόκ άλλης πολιτικής παράταξης θα τα δημοσίευαν οι υπάλληλοι της ασφάλειας;

Όσες φορές δράστες στυγνών εγκλημάτων (όπως ο δολοφόνος του οδηγού ταξί στην Πάρο) έχουν εκφραστεί δημόσια υπέρ συγκεκριμένου κόμματος και έχουν διαδικτυακές φιλίες με στελέχη του, δεν έβγαλε άχνα η αστυνομία. Η Χρυσή Αυγή επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε πράξη βίας και διενεργεί τον πολιτικό της αγώνα στα πλαίσια του Νόμου και του Συντάγματος".

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:14