search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:25
MENU CLOSE

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο από τον Αντώνη Σαμαρά

12.04.2013 13:26
Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο από τον Αντώνη Σαμαρά - Media

«Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται» δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς. "Απολύσεις" πάντως ζήτησε από τον Γ. Στουρνάρα και το Eurogroup, σύμφωνα με πληροφορίες. 
 

«Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται» δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία του Σαββάτου».
 
Δηλώνει ότι είναι εξασφαλισμένη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως το τέλος Απριλίου και πως   «από το Μάιο θα αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα».
 
Λέει «όχι» στον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος αλλά συγχρόνως διευκρινίζει ότι θέλει την εξυγίανση χωρίς ολιγοπωλιακά φαινόμενα.
 
Ο κ. Σαμαράς εγγυάται ότι δεν πρόκειται να φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ σε όλες  τις καταθέσεις και σε εκείνες που το ποσό ξεπερνά τις 100 χιλιάδες ευρώ.
 
Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού με τη φράση «όλοι μας θέλουμε να γίνει καλύτερη δουλειά. Κι όταν είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει».
 
Επίσης, «σηκώνει το γάντι» στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως δεν έχει αντίρρηση να διαμορφώσει κοινή στρατηγική «μόνο που δεν μπορείς να έχεις κοινή στρατηγική με εκείνον που υπονομεύει κάθε σου βήμα…»
 
Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς αναφέρεται επίσης στις σχέσεις του με τους εταίρους στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, δίνει το στίγμα για τις αποκρατικοποιήσεις εξηγώντας τι θα γίνει στην περίπτωση της ΔΕΠΑ, μιλά για τις σχέσεις με τους δανειστές και τα προβλήματα που χωρίζουν τον ευρωπαϊκό Βορρά από το Νότο, ενώ παραδέχεται ότι η Ελλάδα έλαβε μαθήματα από το πρόβλημα της Κύπρου.

Πιέσεις από την τρόικα και το Eurogroup:
 
Σύμφωνα με πληροφορίες στο Eurogroup, ασκήθηκαν πιέσεις προς τον υπουργό των Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για μεγάλο αριθμό απολύσεων ώστε να εκταμιευθεί η δόση.
 
Ουσιαστικά, το Eurogroup ζήτησε από τον κ. Στουρνάρα να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία με την Τρόικα -στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται παράλληλα στην Αθήνα- για το αριθμό των απολύσεων αρχικά έως το τέλος του 2013 και στη συνέχεια το 2014.
 
Ενδεικτικό της πίεσης που δέχθηκε ο κ. Στρουρνάς ήταν και ένα tweet του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος «προτρέπει την Ελλάδα να τελειώνει με τις διαπραγματεύσεις».
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή την χθεσινή σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η Τρόικα ζήτησε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη 5.500 απολύσεις μέσα στο 2013 και συνολικά 20.000 απολύσεις έως το τέλος του 2014.
 
Όπως αναφέρουν μάλιστα ασφαλείς πληροφορίες αυτή τη στιγμή η Τρόικα έχει βάλει στο τραπέζι και θέμα τριμηνιαίας «προόδου» στις απολύσεις
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:25