search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:48
MENU CLOSE

Κουβέλης: Τον Ιούλιο ο ανασχηματισμός

03.05.2013 07:59
Κουβέλης: Τον Ιούλιο ο ανασχηματισμός - Media

Για τον Ιούλιο προσδιορίζει τον ανασχηματισμό ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». 

Για τον Ιούλιο προσδιορίζει τον ανασχηματισμό ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». 

Ο Φώτης Κουβέλης αναγνωρίζει την ύπαρξη προβλημάτων στην κυβέρνηση, στηλιτεύοντας την αλλαγή στη διοίκηση του ΟΑΕΔ, ενώ εμφανίζεται αισιόδοξος ότι στην επόμενη επίσκεψη της τρόικα δεν θα ζητηθούν νέα μέτρα. 

Παράλληλα, τάσσεται υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας, κρατά σταθερά κλειστή την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ, ενώ δείχνει εξαιρετικά διστακτικός στην προοπτική κυβέρνησης της Αριστεράς. 

Αποσπάσματα από την συνέντευξη:

Τι ακριβώς θα διεκδικήσει η ΔΗΜΑΡ στον ανασχηματισμό; Εκτιμάτε ότι θα βοηθήσει τη λειτουργία της κυβέρνησης η συμμετοχή πολιτικών σας στελεχών;
Εχω ήδη πει ότι η διαρκής συζήτηση για ανασχηματισμό βλάπτει την παραγωγή του κυβερνητικού έργου. Το ζητούμενο κάθε φορά είναι η αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης. Αυτό δεν εξαντλείται στα πρόσωπα που συγκροτούν την κυβέρνηση αλλά αφορά πρωτίστως πολιτικές, στοχοθεσία, διαδικασίες σχεδιασμού και παραγωγής έργου. Τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η θέση μας σχετικά με την συμμετοχή πολιτικών στελεχών δεν έχει αλλάξει. Η συζήτηση στο κόμμα μας δεν έχει επιφέρει –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- αλλαγή της θέσης μας.

Ως προς την πραγματοποίησή του, εκτιμάτε ότι θα γίνει άμεσα ή οδεύει προς το καλοκαίρι;
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο ανασχηματισμός δεν θα γίνει άμεσα. Χρονικά θα τοποθετούσα αυτό το ενδεχόμενο τον Ιούλιο, ωστόσο πρόκειται για απόφαση του πρωθυπουργού.

Θα θέσετε βέτο για την παραμονή του κ. Μανιτάκη και του κ. Ρουπακιώτη;
Θεωρούμε ότι οι κ. Μανιτάκης και Ρουπακιώτης έχουν ανταποκριθεί με επιτυχία στα υπουργικά τους καθήκοντα και δικαίωσαν την επιλογή μας να τους προτείνουμε. Δεν βλέπω κανέναν λόγο για μη παραμονή τους στο κυβερνητικό σχήμα. Τους περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη. 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:46