search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:18
MENU CLOSE

Εδώ είναι Αφγανιστάν

03.06.2013 21:00
Εδώ είναι Αφγανιστάν - Media

Η ιστορία που ακολουθεί δεν είναι πρωτότυπη: την εκμυστηρεύτηκε σε δυτικό δημοσιογράφο ένας ντόπιος συνάδελφος ο οποίος την έμαθε από έναν ανταποκριτή του στην επαρχία.

Η ιστορία που ακολουθεί δεν είναι πρωτότυπη: την εκμυστηρεύτηκε σε δυτικό δημοσιογράφο ένας ντόπιος συνάδελφος ο οποίος την έμαθε από έναν ανταποκριτή του στην επαρχία.

Αν κάποια λεπτομέρεια φαντάζει (ή είναι) υπερβολική μπορεί να οφείλεται στην τάση πολλών ανθρώπων να το παρακάνουν στις διηγήσεις τους. Η ουσία όμως δεν αλλάζει και δείχνει την τραγικά χαμηλή θέση της γυναίκας στο Αφγανιστάν –και σε άλλες χώρες.

Σε αυτό το μέρος του κόσμου οι νόμοι (ηθικοί και μη) που εμείς ξέρουμε δεν ισχύον επ’ ουδενί. Και ακόμη περισσότερο στην επαρχία. Όπως στη Νιμρούζ και συγκεκριμένα την περιοχή Χασρόντ.

Εκεί λοιπόν, σύμφωνα με τη διήγηση του Αφγανού δημοσιογράφου, ένας άντρας ηλικίας κοντά στα 40 είχε οικονομικά προβλήματα. Αποφάσισε λοιπόν να πουλήσει μία από τις πολλές κόρες του στον Μουλά της περιοχής. Το άμοιρο το κοριτσάκι στα 8 μόλις χρόνια του δεν είχε φυσικά δικαίωμα λόγου όπως δεν είχε δικαίωμα στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Ο Μουλάς, στα 50 και χρόνια του, ήταν ήδη παντρεμένος και είχε πολλά παιδιά αλλά αυτές είναι ασήμαντες λεπτομέρειες στο Αφγανιστάν και στις χώρες που έχουν παρόμοιες πεποιθήσεις.

Ο γάμος έγινε και μόλις ο ήλιος έδυσε ο Μουλάς πήρε την «σύζυγό» του και αποσύρθηκαν στο ιδιαίτερο δωμάτιο για την πρώτη νύχτα του γάμου. Το καημένο το κοριτσάκι φυσικά δεν ήξερε τίποτα περί σεξ –και λόγω ηλικίας και επειδή στην υπέροχη αυτή χώρα δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια ενημέρωση περί τέτοιων θεμάτων.

Ο Μουλάς που αδιαφορούσε για όλα αυτά γδύθηκε και αφού έγδυσε την μικρούλα, προσπάθησε να την υποχρεώσει να τον ικανοποιήσει. Το άμοιρο παιδάκι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί ανατομικά και ο «ευγενής» και «καλόψυχος» θρησκευτικός ηγέτης βρήκε τη λύση. Πήρε το μαχαίρι του και διεύρυνε τον κόλπο της κοπελίτσας, σφάζοντάς την. Αφού έκανε τη δουλειά του, έβλεπε την κοπέλα να αιμορραγεί μέχρι θανάτου αλλά δεν έλεγε τίποτα γιατί φοβόταν την οργή της οικογένειάς της που ήταν στο διπλανό δωμάτιο.

Η κατάληξη ήταν το κοριτσάκι να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία, περιστατικό που επιβεβαιώθηκε και από τους γιατρούς της μεγαλύτερης πόλης της περιοχής, Ζαράνι. Αλλά αυτά τα περιστατικά σε χώρες φανατικών ισλαμιστών δεν είναι ούτε σοβαρά, ούτε άξια αναφοράς. Δυστυχώς…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:18