search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:14
MENU CLOSE

Μείωση πυρηνικών προτείνει στον Πούτιν ο Ομπάμπα

19.06.2013 14:45
Μείωση πυρηνικών προτείνει στον Πούτιν ο Ομπάμπα - Media

Η Ρωσία, η οποία είχε ενημερωθεί για την πρόταση Ομπάμα,  κρίνει πως θα πρέπει να συμπεριληφθούν και άλλες χώρες στις διαδικασίες αφοπλισμού.

Πρωτοβουλία για μείωση κατά 1/3 του αμερικανικού και ρωσικού πυρηνικού οπλοστασίου ανήγγειλε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, στην ομιλία που εκφώνησε στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο.

«Μπορεί να μη ζούμε πλέον με το φόβο του πυρηνικού ολέθρου, αλλά όσο θα υπάρχουν πυρηνικά όπλα, ποτέ δεν θα είμαστε ασφαλείς», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά τη γερμανική πρωτεύουσα.

Η Ρωσία πάντως είχε ενημερωθεί για τις προτάσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να συνεχιστεί ο πυρηνικός αφοπλισμός, αλλά κρίνει ότι θα πρέπει να περιληφθούν και άλλες χώρες που διαθέτουν πυρηνικό οπλοστάσιο στην διαδικασία αυτή, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ.
 
"Ο πρόεδρος Ομπάμα ενημέρωσε τον πρόεδρό μας για την πρόθεση των Αμερικανών να προτείνουν πρωτοβουλίες για μια νέα μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων», δήλωσε ο Ουσάκοφ σε δημοσιογράφους, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος αναμενόταν να ανακοινώσει τις προτάσεις του σε ομιλία του στο Βερολίνο.
 
"Ακούσαμε τις πληροφορίες αυτές, κάναμε παρατηρήσεις, κυρίως όσον αφορά το γεγονός ότι θα πρέπει να περιληφθούν κι άλλες χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα στην διαδικασία μείωσης των πυρηνικών οπλοστασίων», πρόσθεσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
 
"Η κατάσταση δεν είναι πλέον σήμερα αυτή που ήταν τις δεκαετίες του 1960 ή του 1970, όταν μόνον οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ένωση έκαναν διαπραγματεύσεις για την μείωση των πυρηνικών εξοπλισμών. Θα πρέπει τώρα να δούμε ευρύτερα και να ανοίξουμε τον κύκλο των συμμετεχόντων για ενδεχόμενες επαφές πάνω στο ζήτημα αυτό», πρόσθεσε.

Οι πρόεδροι Πούτιν και Ομπάμα είχαν συνομιλίες χθες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G8 στην Βόρεια Ιρλανδία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:12