search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:03
MENU CLOSE

Δακρυγόνα και πάλι στην Τουρκία

14.07.2013 06:18
Δακρυγόνα και πάλι στην Τουρκία - Media

Συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, την 'Αγκυρα και τη Χατάι.

Μπορεί το πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη να δόθηκε και πάλι στους πολίτες και το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης να ακύρωσε στην ουσία το μεγαλόπνοο σχέδιο τσιμεντοποίησής του που ήθελε ο Ερντογάν, η κατάσταση όμως δεν φαίνεται να έχει ηρεμήσει, αφού τα οικολογικά αιτήματα έχουν μετατραπεί σε αμιγώς πολιτικά.

Οι τελευταίες διαδηλώσεις ξέσπασαν μετά τις συλλήψεις και τη σύντομη κράτηση αντικυβερνητικών ακτιβιστών, οι οποίοι κατήγγειλαν την αστυνομία για κακομεταχείριση.

Συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, την 'Αγκυρα και τη Χατάι.

Χθες το βράδυ η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων για να απομακρύνει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται για να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Πάρκο Γκεζί.

Εκκλήσεις για ιατρική βοήθεια για περίπου 100 ανθρώπους στην περιοχή Κουγκουλουπάρκ της Άγκυρας, διατυπώθηκαν διαδικτυακά.

Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησαν στις 28 Μαΐου. Η αρχική διαδήλωση έγινε υπό την ηγεσία των οικολόγων, κατά την καταστροφή του πάρκου Γκεζί για την ανοικοδόμηση ενός εμπορικού κέντρου. Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε ταραχές σε όλη τη χώρα, όταν μια ομάδα που κατέβαλε το πάρκο δέχθηκε επίθεση από την αστυνομία.

Οι διαδηλώσεις έκτοτε πήραν μεγάλη έκταση και από τον περασμένο μήνα έχουν εξελιχθεί σε κύμα διαμαρτυρίας κατά του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγορείται για αυταρχισμό ύστερα από μία δεκαετία στην εξουσία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:54