search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:48
MENU CLOSE

Ζήσε τη φοροκαταδίωξή σου στην Ελλάδα

25.07.2013 08:19
Οφειλές κατασχεθέντων ποσών: Ποιοι τις δικαιούνται - Media

Την ώρα που το… φορο-μενού του μέσου απένταρου πια Έλληνα «εμπλουτίζεται» διαρκώς σε βαθμό τοξικότητας, καθιστώντας μια βεβαιότητα ότι αυτά που του ζητούνται δεν θα βρει να τα πληρώσει

Την ώρα που το… φορο-μενού του μέσου απένταρου πια Έλληνα «εμπλουτίζεται» διαρκώς σε βαθμό τοξικότητας, καθιστώντας μια βεβαιότητα ότι αυτά που του ζητούνται δεν θα βρει να τα πληρώσει, ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός ενισχύεται με βούρδουλα: κατασχέσεις ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων, κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς, βαριά πρόστιμα, ασφυκτικές προθεσμίες, φορο- ενέδρες για τυχόν μεταβιβάσεις ακινήτων με στόχο την απαλλαγή από τους φόρους, κ.λπ.

Μέχρι που ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης αναγκάστηκε να δώσει διευκρινίσεις για το άρθρο 46 του νσχ για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, λέγοντας ότι η κατάσχεση εντός 30 ημερών για χρέη στην Εφορία δεν αφορά όλους τους πολίτες, αλλά πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις: «δεν αφορά τον κάθε Έλληνα, την πλατιά μάζα» αλλά «αφορά εκείνους που συνειδητά προβαίνουν σε πράξεις φοροδιαφυγής» περιπτώσεις για τις οποίες το κράτος «πρέπει να έχει μηχανισμό που διασφαλίζει τα συμφέροντά του».

Πρόκειται για «εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις», είπε, στις οποίες «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από μεγάλους φοροφυγάδες». Να μείνουμε ήσυχοι ότι τους μεγάλους φοροφυγάδες θα τους κυνηγήσουν αλύπητα, δηλαδή… Συνειδητά, πάντως  μπορεί να φοροδιαφεύγουν και χιλιάδες φορολογούμενοι γιατί δεν τους βρίσκονται και προτιμούν να περισώσουν λίγο εισόδημα για να στηρίξουν την επιβίωσή τους.

Το θέμα, είναι ότι με τόσους φόρους (εισοδήματος, αλληλεγγύης, ΦΑΠ, χαράτσι ΔΕΗ, κ.λπ.) σε συνθήκες απώλειας ή μείωσης εισοδημάτων, το κράτος μπορεί να συλλέξει τα έσοδα (και αν) με το ζόρι, για την ακρίβεια με το μαστίγιο μετατρέποντας εκατομμύρια εκ των βαριά κι αδίκως φορολογουμένων σε καταδιωκόμενους οφειλέτες.

Με δεδομένη την «απελευθέρωση» και των κατασχέσεων, χωρίς δικαστικό ένταλμα όπως λέγεται, και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών από την αρχή του έτους (αν ισχύσει τελικά) η χώρα θα γίνει ένα απέραντο κατασχετήριο και χιλιάδες πολίτες θα πεταχτούν στους δρόμους.

Απολύσεις κα κατασχέσεις κάνουν πλέον την εικόνα εξαιρετικά άγρια κι επικίνδυνη. Μήπως και ο Σαμαράς καταφέρει να επιδείξει πλεόνασμα. Με το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας στο περιθώριο…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:48