search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:02
MENU CLOSE

Όπλα και εκρηκτικά εντόπισε το Λιμενικό ανοιχτά της Χίου

30.07.2013 12:54
Όπλα και εκρηκτικά εντόπισε το Λιμενικό ανοιχτά της Χίου - Media

Αντιαρματικοί όλμοι, χειροβομβίδες, πιστόλια, σφαίρες και εκρηκτικοί μηχανισμοί αποτελούσαν το φορτίο ενός ταχύπλοου σκάφους που εντόπισαν το πρωί της Τρίτης άνδρες του Λιμενικού μεταξύ Χίου και Οινουσσών.Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 12 προσαγωγές για την υπόθεση

Αντιαρματικοί όλμοι, χειροβομβίδες, πιστόλια, σφαίρες και εκρηκτικοί μηχανισμοί αποτελούσαν το φορτίο ενός ταχύπλοου σκάφους που εντόπισαν το πρωί της Τρίτης άνδρες του Λιμενικού μεταξύ Χίου και Οινουσσών.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά 14 προσαγωγές Κούρδων, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, για τους οποίους δεν έχουν προκύψει στοιχεία εμπλοκής στην συγκεκριμένη υπόθεση και πιθανότατα θα αφεθούν ελεύθεροι.

Νωρίτερα το πρωί εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, από το Λιμενικό Σώμα ένα φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος μήκους 7 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν δυο Έλληνες και δυο Κούρδοι. 

Από τον έλεγχο που έκαναν οι άνδρες του Λιμενικού διαπιστώθηκε ότι τα τέσσερα άτομα μετέφεραν δυο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δυο πιστόλια, σφαίρες, καθώς και  εκρηκτικούς μηχανισμούς, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Το ταχύπλοο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου, όπου και κατασχέθηκε, ενώ οι τέσσερις επιβαίνοντες συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή Χίου που διενεργεί και την προανάκριση. Όπως έγινε γνωστό, το ταχύπλοο είχε προορισμό την Τουρκία.

Αργά το απόγευμα έγιναν άλλες δυο συλλήψεις στο λιμάνι της Χίου. Πρόκειται για δύο άτομα που κινούνταν ύποπτα στο λιμάνι και επέβαιναν σε αυτοκίνητο, με αθηναϊκές πινακίδες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο νέοι συλληφθέντες στη Χίο, είναι Έλληνες και συνελήφθησαν κοντά στο Λιμεναρχείο, όπου κρατούνται οι άλλοι τέσσερις. Από την προανάκριση που ακολούθησε, φέρεται να είναι συνεργάτες των τεσσάρων και είχαν μεταβεί στο νησί και με αυτοκίνητο, το οποίο έφερε αθηναϊκές πινακίδες, προκειμένου να ελέγχουν το χώρο για την ασφαλή μεταφορά του οπλισμού στην Τουρκία.

Μετά την πρώτη εξέταση των συλληφθέντων, την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία στη συνέχεια πραγματοποίησε έρευνες σε σπίτια, που σχετίζονται με τους συλληφθέντες στην Αθήνα (Εξάρχεια), τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο. Στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια στεγάζεται μια επιτροπή αλληλεγγύης για Κούρδους κρατούμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί προσαγωγές από το σημείο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:01