search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:18
MENU CLOSE

Επίθεση με καδρόνια σε μετανάστες στην Καλλιθέα

21.08.2013 17:14
Επίθεση με καδρόνια σε μετανάστες στην Καλλιθέα - Media

Ρατσιστική επίθεση σε δύο μετανάστες από το Μπαγκλαντές στην Καλλιθέα καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Ρατσιστική επίθεση σε δύο μετανάστες από το Μπαγκλαντές στην Καλλιθέα καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).
 
Αναλυτικά, σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, οι δύο μετανάστες δέχτηκαν επίθεση τη Δευτέρα, 19 Αυγούστου στις 11 το βράδυ στην οδό Μεταμόρφωσης 13 στην Καλλιθέα.
 
Την ώρα που ο Ζαχίρ Ντακουά, ο οποίος ζει με την οικογένειά του 15 χρόνια στην Ελλάδα και είναι μικρέμπορος, και ο βοηθός του Φαζλέ Ραχμάν επέστρεφαν από την εργασία τους με ένα δίκυκλο μηχανάκι, «δυο φασιστοειδή κινήθηκαν προς το μέρος τους κρατώντας στα χέρια τους καδρόνια, τους ρίξανε από το μηχανάκι στην άσφαλτο και άρχισαν να τους χτυπάνε με μανία.
 
»Οι δύο άντρες σώθηκαν όταν κάτοικοι της γειτονίας αντιλήφθηκαν το περιστατικό και αποδοκίμασαν έντονα τους δύο θρασύδειλους νεοναζί οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή. Λίγο πριν επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν από τον Φαζλέ την τσάντα που έφερε στον ώμο του και η οποία περιείχε ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή», αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ.
 
«Ο Ζαχίρ μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Ασκληπιείο νοσοκομείο της Βούλας όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες.

»Ο Αριφούρ Ραχμάν, πρόεδρος του Ελληνομπαγκλαντεσιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, μάς δήλωσε ότι καταδικάζει την βάρβαρη επίθεση σημειώνοντας πως δεν είναι πρώτη φορά όπου φασίστες επιτέθηκαν σε
μετανάστες στην περιοχή της Καλλιθέας και πως η κοινή δράση ντόπιων και μεταναστών είναι αυτή που μπορεί να βάλει φρένο στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής», καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:17