search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:14
MENU CLOSE

Επιβλητικοί… Τουρκοφάγοι

07.09.2013 20:55
Επιβλητικοί... Τουρκοφάγοι - Media

Επίδειξη δύναμης από την Ελλάδα απέναντι στην προβληματική Τουρκία (84-61), που έκανε το 3 στα 3 με κορυφαίους τους Νίκο Ζήση, Στράτο Περπέρογλου και τον… "τουρκοφάγο" Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος έπαιξε και με πυρετό.

Επίδειξη δύναμης από την Ελλάδα απέναντι στην προβληματική Τουρκία (84-61), που έκανε το 3 στα 3 με κορυφαίους τους Νίκο Ζήση, Στράτο Περπέρογλου και τον… "τουρκοφάγο" Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος έπαιξε και με πυρετό.

Οι διεθνείς μας όχι μόνο εξασφάλισαν θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης παραμένοντας αήττητοι μέχρι στιγμής, αλλά έθεσαν εκτός συνέχειας του τουρνουά τους… γείτονες.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Περπέρογλου να έχει επωμιστεί τον ρόλο του αντι-Σπανούλη, στον οποίο και αντεξεπήλθε εξαιρετικά. Η Εθνική μας έδειξε να έχει κεκτημένη ταχύτητα από τα προηγούμενα νικηφόρα παιχνίδια και δεν παρουσιάστηκε με το καθιερώμενο κακό πρόσωπο της πρώτης περιόδου. Η υπεροπλία των Τούρκων όμως στα επιθετικά ριμπάουντ δεν επέτρεψε στους διεθνείς μας να πάρουν μία καλή διαφορά, καταφέρνοντας στο τέλος του δεκάλεπτου να φτάσει στο +6 (21-15) με καλαθί στην εκπνοή του… συνήθη ύποπτου Κώστα Σλούκα.

Η κατάσταση δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να συνεχίζει να πιέζει, μόνο που αυτή τη φορά βρήκε και στόχο από τα 6,75. Αυτό το γεγονός μαζί με τον… αφιονισμένο Γιώργο Μπουρούση οδήγησε την Ελλάδα να φτάσει να έχει διαφορά 9 πόντων, με το τρίποντο του Γκιουλέρ να κλείνει το σκορ της ανάπαυλας στο 41-35.

Η Ελλάδα δεν άφησε το πόδι από το… γκάζι και, αν και ο Ιλιασόβα έκανε ό,τι μπορούσε για να μην ξεφύγει η Εθνική μας, με "μαέστρο" τον Ζήση και εκτελεστή τον Μπουρούση, άρχισε να αυξάνει τη διαφορά. Με το καταπληκτικό ποσοστό του 80% στα τρίποντα (8/10), η Ελλάδα δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό της να πιστέψει πως μπορεί να αντιδράσει και το τέλος της τρίτης περιόδου την βρήκε στο +15 (64-49).

Από εκείνο το σημείο και μετά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιζε… μόνο του στο παρκέ με τους Τούρκους όχι μόνο να έχουν πετάξει "λευκή πετσέτα" αλλά και να έχουν… στραβώσει επειδή τότε βγήκε και η απόφαση για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων που δόθηκαν τελικά στο Τόκιο και όχι στην Κωνσταντινούπολη. Η ψαλίδα της διαφοράς συνέχισε να ανεβαίνει και τελικά ο φωτεινός πίνακας έδειξε 84-61 με την κόρνα της γραμματείας.

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική η –επίσης αήττητη- Ιταλία την Κυριακή στις 18:45, ενώ η Τουρκία θα αντιμετωπίσει στις 22:00 τη Σουηδία.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 35-41, 49-64, 61-84

Τουρκία (Τάνιεβιτς): Μπαλμπάϊ, Πρέλτζιτς 9(1), Γκιουλέρ 6(2), Ιλιασόβα 13, Ερντέν 5, Τσετίν 3(1), Γκονλούμ 8, Αρσλάν 9, Ασίκ 6, Τούρκογλου 2.

Ελλάδα (Τρινκέρι): Σλούκας 14(2), Μπουρούσης 21(1), Ζήσης 6, Περπέρογλου 12(2), Φώτσης 3(1), Παπανικολάου 11(1), Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης 6, Καϊμακόγλου 5(1), Μπράμος 6(2), Πρίντεζης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:14