search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:02
MENU CLOSE

Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ – Πτώση για Χρυσή Αυγή

22.09.2013 07:37
Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ – Πτώση για Χρυσή Αυγή - Media

Οριακό προβάδισμα 0,2% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του «Έθνους της Κυριακής». Η ίδια δημοσκόπηση καταγράφει πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.

Οριακό προβάδισμα 0,2% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του «Έθνους της Κυριακής». Η ίδια δημοσκόπηση καταγράφει πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής λίγες μέρες μετά από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από χέρι Χρυσαυγίτη. 
 
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,8%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με 19,6%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,8%, το ΚΚΕ με 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,6%, ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει 3,2%. Το 30,9% αγγίζει το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.
 
Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 32%, με τον Αλέξη Τσίπρα να καταγράφει ποσοστό 15%. Ακολουθούν: Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης με 3%, ενώ Πάνος Καμμένος και Νίκος Μιχαλολιάκος συγκεντρώνουν από 2%. «Κανένας» απαντά το 37% των ερωτηθέντων της έρευνας.

Ωστόσο, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον 45χρονο Χρυσαυγίτη επηρεάζει σημαντικά τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής όπως δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Η έρευνα καταγράφει τα ποσοστά των κομμάτων πριν και μετά τη δολοφονία του 34χρονου. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η Χρυσή Αυγή το προηγούμενο διάστημα είχε αγγίξει το ποσοστό του 8,5% αλλά μετά τη δολοφονία το ποσοστό μειώθηκε σημαντικά στο 7%.

Μειωμένα ποσοστά, μετά τη δολοφονία, κατέγραψε η δημοσκόπηση για τη ΝΔ στο 19% από 20,1% αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ στο 19,1 από 20,5%. Το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στο 4,3% από 5,3%, ενώ σημαντική άνοδο καταγράφουν τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ στο 4,2% από 2,3% και του ΚΚΕ στο 5,6% από 3,7%. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:54