search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:32
MENU CLOSE

Στο 40% του ΑΕΠ η φοροδιαφυγή…

19.05.2010 07:05
Στο 40% του ΑΕΠ η φοροδιαφυγή... - Media

Η φοροδιαφυγή αναμφισβήτητα αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για την οικονομία, ενώ σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών η έκταση της ανέρχεται στο 40% (!) του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Η φοροδιαφυγή αναμφισβήτητα αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για την οικονομία, ενώ σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών η έκταση της ανέρχεται στο 40% (!) του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος στην κοινή συνεδρίαση των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Αθήνας και Πειραιά ξεκαθάρισε πως η συναλλαγή με τις δημόσιες αρχές γεννά διαφθορά, αγγέλλοντας παράλληλα την αναμόρφωση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ακόμη, παρουσίασε τα βασικά σημεία του νέου φορολογικού πλαισίου και χαρακτήρισε κρίσιμο το 2010 για το νοικοκύρεμα των οικονομικών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι ένα απλό, δίκαιο φορολογικό σύστημα με ενιαίους κανόνες, δίχως αδικαιολόγητες εξαιρέσεις, με ισότιμη μεταχείριση των φορολογούμενων, ενώ ως ύψιστη προτεραιότητα δηλώνεται η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής η οποία ενισχύει τη διαφθορά και εντείνει την αδικία.

Ο πρόεδρος του ΒΕΑ, Π. Ραβάνης, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στις πρακτικές της αγοράς, που οδηγεί σε εκδηλώσεις φοροδιαφυγής και παραοικονομίας, οι οποίες θα πρέπει να καταπολεμηθούν ώστε το κράτος να είναι σε θέση να στηρίξει τον Έλληνα επιχειρηματία και ο πρόεδρος του ΒΕΠ Ευάγ. Τσιτούρας κατέστησε σαφές ότι τα μεγάλα προβλήματα σήμερα εντοπίζονται στην περιορισμένη ζήτηση και στην έλλειψη ρευστότητας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:29