search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:29
MENU CLOSE

«Παραμεθόριος» η Μεσσηνία (πατρίδα του Σαμαρά)!

20.11.2013 12:33
«Παραμεθόριος» η Μεσσηνία (πατρίδα του Σαμαρά)! - Media

Μπορεί η Μεσσηνία να βρίσκεται στην Πελοπόννησο, σύμφωνα όμως με τον ΟΑΕΔ είναι παραμεθόριος.

 
Μπορεί η Μεσσηνία να βρίσκεται στην Πελοπόννησο, σύμφωνα όμως με τον ΟΑΕΔ είναι παραμεθόριος.
 
Η «έννοια» της παραμεθορίου συνδέεται με δυσμενείς μετατάξεις αλλά και με ευεργετικές αντιμετωπίσεις όσον αφορά οικονομικές βοήθειες, επιδόματα και ιδιαίτερα ευεργετικές διατάξεις για επιχειρήσεις.
 
Έτσι λοιπόν κάποιο «αόρατο» χέρι έθεσε την περιοχή της καταγωγής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις παραμεθόριες.
 
Το βλέπουμε και επίσημα σε μια ερώτηση που τίθεται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ για τις επιδοτήσεις που προφέρονται σε επιχειρήσεις σε νομούς της παραμεθορίου συμπεριλαμβάνει μεταξύ της Λέσβου των Σερρών και άλλων και την Καλαμάτα και τη Μεσσήνη του νομού Μεσσηνίας!

Μετά τις αντιδράσεις, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου προσχώρησε σε διευκρινίσεις και απόδωσε το όλο θέμα στο… ΠΑΣΟΚ!
 
Μιλώντας στο iefimerida.gr υποστήριξε πως η Μεσσηνία εντάχθηκε ως σεισμόπληκτη περιοχή σε αυτές τις παραμεθορίου με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 1989. Πρόκειται για το νόμο 1836, άρθρο 32 που ψηφίστηκε μετά το μεγάλο σεισμό στην Καλαμάτα. ΄Οπως είπε ο κ.Αμπατζόγλου τότε Δήμαρχος Καλαμάτας ήταν ο Σταύρος Μπένος, υπουργός Οικονομικών ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης και υπουργός Εργασίας ο Γιώργος Γεννηματάς.
 
Ακολουθεί το απόσπασμα από τη σελίδα του ΟΑΕΔ:

«Σε ποιους νομούς της παραμεθορίου μπορώ να εγκαταστήσω την επιχείρησή μου και να ωφεληθώ από το νόμο;
Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές, μεταλλευτικές, κτηνοτροφικές βιομηχανικού τύπου, ξενοδοχειακές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις επιδοτούνται με ποσοστό 12% επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού τους, εφόσον είναι εγκατεστημένες στους νομούς ΞΑΝΘΗΣ, ΡΟΔΟΠΗΣ και ΕΒΡΟΥ.
Αντίστοιχα, οι ως άνω δραστηριότητες, εφόσον ασκούνται στους νομούς ΚΑΒΑΛΑΣ και ΔΡΑΜΑΣ δύνανται να επιδοτηθούν, με ποσοστό 4%, επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού των επιχειρήσεων με εξαίρεση τις επιχειρήσεις επεξεργασίας καπνού, οι οποίες επιδοτούνται με ποσοστό 12%.
Επίσης, επιδοτούνται, με ποσοστό 1%, όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις εφόσον είναι εγκατεστημένες στους νομούς ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ, ΣΑΜΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΣΕΡΡΩΝ καθώς και στις επαρχίες ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ & ΜΕΣΣΗΝΗΣ του νομού ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28