search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:05
MENU CLOSE

Η πορεία της ΔΗΜΑΡ μετά το συνέδριο

28.12.2013 22:00
oldphotosdhmar1387884656.jpg

Η προετοιμασία του κόμματος για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα λειτουργήσουν ως πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές, αν αυτές δεν προηγηθούν, είναι το επόμενο στοίχημα για τη ΔΗΜΑΡ, μετά το 2ο Συνέδριο.

Η προετοιμασία του κόμματος για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα λειτουργήσουν ως πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές, αν αυτές δεν προηγηθούν, είναι το επόμενο στοίχημα για τη ΔΗΜΑΡ, μετά το 2ο Συνέδριο.
Σε ιδανικές συνθήκες, το ζητούμενο είναι μια καλή καταγραφή που θα επιτρέψει την εντύπωση ότι η ΔΗΜΑΡ εδραιώνεται στο πολιτικό σκηνικό και εξακολουθεί να παίζει ρόλο στο πολιτικό σύστημα (ειδικά ως πιθανός μελλοντικός σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ) και, επομένως, ότι δεν κινδυνεύει με αφανισμό στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.
Με άλλα λόγια, η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις προκειμένου να συμπιεστεί το λιγότερο δυνατόν από τη διαφαινόμενη ισχυρή πόλωση των Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ. Όσο μικρότερο ποσοστό καταγράψει στις ευρωεκλογές τόσο πιο ισχυρό το ενδεχόμενο να απειληθεί από τη λογική της «χαμένης ψήφου» στις βουλευτικές.
Ωστόσο, μέχρι τότε πρέπει να κλείσουν όλοι οι λογαριασμοί που άνοιξαν πρόσφατα και αναδείχθηκαν στο συνέδριο, προκειμένου το κόμμα να βρει τις νέες ισορροπίες και να υπερβεί την εσωστρέφεια των τελευταίων μηνών. Στις 11 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της νέας Κ.Ε. προκειμένου να εκλέξει νέο γραμματέα και νέα Εκτελεστική Επιτροπή. Εκεί θα αποτυπωθούν οι νέοι συσχετισμοί και η νέα ηγετική ομάδα. Επικρατέστερος για τη θέση του γραμματέα φέρεται ο Θόδωρος Μαργαρίτης, αν και δεν είναι βέβαιο ότι ο ίδιος το επιθυμεί, ενώ ακούγεται και το όνομα του Δημήτρη Χατζησωκράτη αλλά και αυτό του 35χρονου Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον οποίο η ΔΗΜΑΡ μετείχε, μεταξύ άλλων, στην τρικομματική (πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης).
Στα μείον του τελευταίου καταγράφεται η πολιτική του απειρία, καθώς πριν από την ένταξή του προ τριετίας στη ΔΗΜΑΡ δεν είχε προηγηθεί άλλη ενασχόληση με την πολιτική. Θέση-κλειδί, η οποία αναζητεί διάδοχο μετά τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Ανδρέα Παπαδόπουλου, ο οποίος διαφώνησε με τις θέσεις της πλειοψηφίας, είναι αυτή του εκπροσώπου Τύπου. Προς το παρόν ως υποψήφιος φέρεται και εδώ ο Θόδωρος Μαργαρίτης, αν δεν καταλάβει τελικώς τη θέση του γραμματέα, αλλά μετά τις ζυμώσεις των εορτών ενδέχεται να προκύψουν νέες υποψηφιότητες.
Οι κλυδωνισμοί για το σχήμα της Αγίου Κωνσταντίνου δεν τελειώνουν όμως εδώ, καθώς στα τέλη Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Πρωτοβουλίας των «58», τη συμπόρευση με την οποία έχει προτείνει η μειοψηφία της ΔΗΜΑΡ και απέρριψε η πλειοψηφία. Αν τελικώς θα υπάρξουν προσχωρήσεις ΔΗΜΑΡιτών στον υπό συγκρότηση πολιτικό φορέα, μένει να φανεί…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:05