search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:12
MENU CLOSE

Στουρνάρας: «Κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι “φαγώσιμος”»

04.01.2014 12:14
Μόλις… 4.750 ευρώ παίρνουν οι γενικοί γραμματείς του Στουρνάρα - Media

Η οικονομία βγαίνει από την κρίση και τα πράγματα βελτιώνονται, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ για το 2014 προβλέπει ότι θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης μετά τα έξι χρόνια ύφεσης.

Η οικονομία βγαίνει από την κρίση και τα πράγματα βελτιώνονται, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ για το 2014 προβλέπει ότι θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης μετά τα έξι χρόνια ύφεσης.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαιώνει ότι η αναπτυξιακή διαδικασία θα φανεί μέσα στο νέο έτος, θα χρηματοδοτηθεί με πόρους από τα κοινοτικά ταμεία που θα ανέλθουν στα 40 δισ. ευρώ ώς το 2020, ενώ ψυχολογικά η χώρα θα τονωθεί με το τέλος των μνημονίων και την επιστροφή της στις αγορές.

Ακόμη επισημαίνει ότι τον πρώτο ρόλο σε αυτό τον νέο κύκλο θα έχει ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και το υψηλό επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Ο υπουργός εξαπολύει επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «οι θέσεις του δεν συνιστούν "λύση" καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να συντηρεί εξωφρενικές προσδοκίες που υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια».

Για τις επικρίσεις που δέχεται και από βουλευτές της συμπολίτευσης ο υπουργός απαντά: «Κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι αναλώσιμος, ευάλωτος, απροστάτευτος, "φαγώσιμος"… επειδή δεν ανήκω σε κάποιον πολιτικό σχηματισμό. Κάποιοι άλλοι, όπως λέτε, ενδεχομένως να θέλουν να με "φάνε" ίσως γιατί η πολιτική δεν είναι συμβατή με τα συμφέροντά τους. Δεν βρίσκομαι στη θέση αυτή προκειμένου να φτιάξω "πάτημα" για την επόμενη».

Αντιδράσεις

Αυτές οι… αισιόδοξες δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα δεν άργησαν να προκαλέσουν και αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, δριμεία κριτική κατά του υπουργού Οικονομικών άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Στουρνάρας δεν χάνει ευκαιρία στο να επιβεβαιώνει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, όταν ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γκρεμίζει το σκηνικό τεχνητής αισιοδοξίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, κατηγορώντας τον υπουργό Οικονομικών ότι «βλέπει ανάκαμψη πάνω στα ερείπια της κυβερνητικής πολιτικής» και ότι «μοιράζει ανέξοδες υποσχέσεις στον ελληνικό λαό, που αναμένεται να εκπληρωθούν με τη Δευτέρα Παρουσία».

«Αν o ΥΠΟΙΚ θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει αυτό το "θεάρεστο" μνημονιακό έργο, να είναι σίγουρος ότι θα τον δικαιώσουμε», καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Πυρά» κατά του Γ. Στουρνάρα εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ν. Μαριάς.

«Την ώρα που η μνημονιακή πολιτική εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό και γέμισε την Ελλάδα ανέργους, ο γνωστός θιασώτης του μνημονίου κ. Στουρνάρας, επιδίδεται σε 'ψυχολογικό μασάζ' για να τονώσει το ηθικό της συγκυβέρνησης, υποσχόμενος δήθεν ανάκαμψη, την οποία όμως διαψεύδουν ακόμη και οι πιο θερμοί υποστηρικτές του στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σχολίασε ο βουλευτής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:11