search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:24
MENU CLOSE

Επαναφέρει το «Grexit» ο Σαμαράς

09.01.2014 07:35
Επαναφέρει το «Grexit» ο Σαμαράς - Media

Το στίγμα της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Μέγαρο Μουσικής καθώς βασικός άξονας της ομιλίας του ήταν το δίλημμα «Ευρώπη ή όχι Ευρώπη».
 

 
Το στίγμα της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Μέγαρο Μουσικής καθώς βασικός άξονας της ομιλίας του ήταν το δίλημμα «Ευρώπη ή όχι Ευρώπη».
 
«Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να αποφασίσουν κατά πόσο θέλουν ή δεν θέλουν την Ευρώπη» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «ελπίζω ότι θα αποφασίσουν υπέρ της Ευρώπης». Εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι στη χώρα υπάρχει πολιτική σταθερότητα και θα διατηρηθεί ενώ «εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν το 2016». 
 
Μπαρόζο: Να μη διακυβευθεί η επιτυχία του προγράμματος
 
«Η επιμονή ανταμείβεται» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο κατά την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν προκύπτει ότι «η Ελλάδα βγαίνει εφέτος από την ύφεση και αναμένεται να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα».

«Είμαστε δίπλα της, είμαστε μαζί σας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία να «αποτίσει φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για την αξιοπρέπεια και γενναιότητα που επέδειξε», λέγοντας ότι «οι Έλληνες είναι πραγματικοί ήρωες». Επεσήμανε ωστόσο ότι «δεν πρέπει να χαθούν τώρα οι προσπάθειες και να μη διακυβευθεί η επιτυχία του προγράμματος».

Ρομπάι: Κακοτράχηλος δρόμος η ανάκαμψη
 
«Η οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη είναι ένας κακοτράχηλος δρόμος, που απαιτεί κοινές θυσίες. Όλοι θα πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής στο θάρρος και την αντοχή των ανθρώπων της Ελλάδας,ανδρών και γυναικών. Η Ελλάδα έκανε μεταρρυθμίσεις και η ΄Ενωση έδειξε αλληλεγγύη» ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και πρόσθεσε: «Θα είμαστε στο πλευρό σας μέχρι την ανάκαμψη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:24