search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:46
MENU CLOSE

Αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία του ΠΑΜΕ (Video)

06.03.2014 08:24
Αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία του ΠΑΜΕ (Video) - Media

Χρήση χημικών κατά των μελών του ΠΑΜΕ που πραγματοποιούσαν πορεία για την ανεργία έκαναν οι δυνάμεις των ΜΑΤ στη Σταδίου, όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Οικονομικών. Από την επίθεση δεν γλίτωσαν ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι.

Χρήση χημικών κατά των μελών του ΠΑΜΕ που πραγματοποιούσαν πορεία για την ανεργία έκαναν οι δυνάμεις των ΜΑΤ στη Σταδίου, όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Οικονομικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ορισμένοι διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθούν προς το ΥΠΟΙΚ, ενώ από την επίθεση δεν γλίτωσαν ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι.


(O τραυματισμένος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης)

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν και σε τρεις προσαγωγές.


(Τραυματισμένος διαδηλωτής)

 
Η κινητοποίηση γίνεται από τα συνδικάτα που πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων που έχει ανακοινώσει η αστυνομία, λόγω της επίσκεψης στην Αθήνα του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ.
 
«Οι κλάδοι που εκπροσωπούμε, είναι αυτοί που έχει τσακίσει η ανεργία σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχει προηγούμενο. Οι επιπτώσεις είναι πολλές και τεράστιες και για μας και για τις οικογένειές μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας παραμένουν άνεργοι χωρίς να "σταυρώνουν" μεροκάματο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς καμία επιδότηση. Αρκετοί χωρίς φως, νερό, πετρέλαιο. Άλλοι κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς και άλλοι από τον κίνδυνο της έξωσης από το σπίτι λόγω των οφειλών» αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα.

Την καταδίκη του για την επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία του ΠΑΜΕ εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:
 
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την αυταρχική και προκλητική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν σήμερα συνδικάτα, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων. Αφού αρχικά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έγραψε στα "παλιά της τα παπούτσια" την προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία των σωματείων στο υπουργείο Εργασίας, στη συνέχεια η Αστυνομία, υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκε στους ανέργους που επιχείρησαν να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι δεκάδες χτυπημένοι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης. Ο αγώνας θα συνεχιστεί για την προστασία των ανέργων και όλων των εργαζομένων, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την κοροϊδία».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:46