search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:02
MENU CLOSE

Αν δεν μειωθεί η ανεργία δεν θα ξαναείμαι υποψήφιος δηλώνει ο Ολάντ

18.04.2014 17:07
Αν δεν μειωθεί η ανεργία δεν θα ξαναείμαι υποψήφιος δηλώνει ο Ολάντ - Media

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι δεν έχει «κανένα λόγο να είναι υποψήφιος» για μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο εάν η ανεργία δε μειωθεί έως το 2017, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Κλερμόντ Φεράντ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε τη Μ. Παρασκευή ότι δεν έχει «κανένα λόγο να είναι υποψήφιος» για μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο εάν η ανεργία δε μειωθεί έως το 2017, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Κλερμόντ Φεράντ.

«Εάν η ανεργία δε μειωθεί από σήμερα έως το 2017, εγώ δεν έχω ούτε κανένα λόγο να είμαι υποψήφιος ούτε καμια πιθανότητα να επανεκλεγώ» είπε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους κατά τη διάρκεια ενός γεύματος μαζί με περίπου 20 μισθωτούς, διευθυντικά στελέχη και συνδικαλιστές της εταιρείας Michelin.

Ο Γάλλος πρόεδρος έδωσε αυτήν την απάντηση σε κάποιον από τους συνδαιτυμόνες του που τον ρώτησε για το θέμα της ανεργίας. Ο Φρανσούα Ολάντ υπενθύμισε ότι η απασχόληση αποτελεί «προτεραιότητά» του και κυρίως η απασχόληση των νέων. «Θα εναποθέσουμε όλη μας την ενέργεια σε αυτό καθώς δεν υπάρχει άλλο διακύβευμα» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Ολάντ απέτυχε να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε να μειώσει το 2013 τα ποσοστά ανεργίας στη Γαλλία, καθώς το Δεκέμβριο σημειώθηκε μια νέα αύξηση και ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 3,3 εκατομμύρια, ένα νέο ιστορικό υψηλό. Το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται να παραμείνει στάσιμο το πρώτο τρίμηνο του 2014 στο 9,8% (10,2% μαζί με τις υπερπόντιες κτήσεις) σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Οικονομικών Σπουδών της Γαλλίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:54