search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:01
MENU CLOSE

Σπιτική κομπόστα ροδάκινο

19.05.2014 15:55
oldphotoskomposta_rodakino1400514887.jpg

Ότι καλύτερο για ένα ελαφρύ επιδόρπιο, το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με γιαούρτι ή μία ελαφριά κρέμα.

Ότι καλύτερο για ένα ελαφρύ επιδόρπιο, το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με γιαούρτι ή μία ελαφριά κρέμα.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 3 ΜΕΓΑΛΑ ΒΑΖΑ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 ΛΕΠΤΑ

Υλικά
    3 κιλά ροδάκινα
    300 γρ. ζάχαρη
    χυμό από 2 λεμόνια
 
Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα ροδάκινα και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Στη συνέχεια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Όσα  ροδάκινα ετοιμάζουμε, τα τοποθετούμε  μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και το χυμό λεμονιών για να μην μαυρίσουν.

Αφήνουμε τα ροδάκινα στο μπολ με το νερό και τον χυμό των λεμονιών να κάτσουν για 15′.

Τοποθετούμε τα ροδάκινα στα βάζα.

Γεμίζουμε 3 μεγάλα γυάλινα βάζα με τα ροδάκινα και τα πατάμε ενώ μοιράζουμε ισομερώς τη ζάχαρη σε κάθε βάζο. Τέλος, ρίχνουμε νερό μέχρι να γεμίσουν τα βάζα μας.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε τα βάζα και με νερό που θα φτάνει μέχρι τη μέση των βάζων και παραπάνω τα βράζουμε για 20′.
Αφού βράσουν ακουμπάμε τα βάζα αναποδογυρισμένα πάνω σε μια πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα για να τα αποθηκεύσουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:01