search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:44
MENU CLOSE

Περισσότεροι από 100 νεκροί στο Ντόνετσκ – Συνεχίζονται οι συγκρούσεις (video)

27.05.2014 13:21
Περισσότεροι από 100 νεκροί στο Ντόνετσκ - Συνεχίζονται οι συγκρούσεις (video) - Media

Περίπου 50 μαχητές και άλλοι τόσοι πολίτες έχουν σκοτωθεί από τη Δευτέρα όπου έχει κλιμακωθεί η επίθεση του ουκρανικού στρατού για την ανακατάληψη του αεροδρομίου σύμφωνα με τον ηγέτη των αυτονομιστών, Αλεκσάντρ Μποροντέι.

 
Περίπου 50 μαχητές και άλλοι τόσοι πολίτες έχουν σκοτωθεί από τη Δευτέρα όπου έχει κλιμακωθεί η επίθεση του ουκρανικού στρατού για την ανακατάληψη του αεροδρομίου σύμφωνα με τον ηγέτη των αυτονομιστών, Αλεκσάντρ Μποροντέι.


 
Η ουκρανική αεροπορία σφυροκοπά την πόλη, από την επόμενη των εκλογών στις οποίες νικητής αναδείχτηκε ο φιλοδυτικός – φιλογερμανός ολιγάρχης, Πέτρο Ποροσένκο.


 
Ο ίδιος, μετά τη νίκη του, δήλωσε πως δεν συνομιλεί με τρομοκράτες.
 
Οι αυτονομιστές μαχητές καταγγέλλουν ότι ελεύθεροι σκοπευτές του στρατού χτυπούν τους νοσοκόμους που προσπαθούν να περιθάλψουν τους τραυματίες,
 
Πάντως, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Βιτάλι Γιαρέμα δήλωσε πως «οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να μην υπάρχει στη χώρα ούτε ένας αυτονομιστής».
 

Αγνοούνται 4 παρατηρητές του ΟΑΣΕ
 
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει χάσει από χθες το βράδυ κάθε επαφή με μια από τις ομάδες των παρατηρητών του στην πόλη Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου φιλορώσοι ένοπλοι συγκρούονται με τις κυβερνητικές δυνάμεις του Κιέβου. 

"Η ειδική αποστολή παρατήρησης του ΟΑΣΕ έχασε χθες γύρω στις 18:00 (τοπική και ώρα Ελλάδος) την επαφή με μια από τις ομάδες της που βρίσκονται στο Ντονέτσκ", αναφέρει ο ΟΑΣΕ σε ανακοίνωσή του. Η τετραμελής αυτή αποστολή παρατήρησης του ΟΑΣΕ πραγματοποιούσε χθες το βράδυ "μια τακτική περιπολία" στο ανατολικό τμήμα του Ντονέτσκ όταν χάθηκε η επαφή μαζί της, προσθέτει ο ΟΑΣΕ στην ανακοίνωσή του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:43