search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:30
MENU CLOSE

ΑΝΕΛ: «Η αποχώρηση Ιατρίδη υπαγορεύθηκε από τη ΝΔ»

04.06.2014 10:26
ΑΝΕΛ: «Η αποχώρηση Ιατρίδη υπαγορεύθηκε από τη ΝΔ» - Media

Σε τεταμένο κλίμα και στον απόηχο των διαδοχικών αποχωρήσεων βουλευτών συνεδρίασε  η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ενδεικτική του κλίματος που  είναι η δήλωση του εκπροσώπου Τέρενς Κουίκ, ο οποίος διεμήνυσε πως «καμία μεθόδευση δεν θα ανακόψει το δρόμο του κινήματος».

Σε τεταμένο κλίμα και στον απόηχο των διαδοχικών αποχωρήσεων βουλευτών συνεδρίασε την Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που αριθμεί πλέον 13 μέλη. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο κόμμα είναι η δήλωση του εκπροσώπου Τέρενς Κουίκ, ο οποίος διεμήνυσε πως «καμία μεθόδευση δεν θα ανακόψει το δρόμο του κινήματος».

«Ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ ρωτά γιατί οι δύο συνάδελφοι (σ.σ. Βασίλης Καπερνάρος και Μίκα Ιατρίδη) αποχώρησαν τώρα, ενώ θα μπορούσαν να καταθέσουν τις απόψεις τους στο διευρυμένο εθνικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει σε 10 ημέρες και θα οδηγήσει στην ενδυνάμωση του κινήματος. Καμία μεθόδευση δεν θα ανακόψει το δρόμο του κινήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η καχυποψία περισσεύει στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ και σχεδόν όλα τα στελέχη αναζητούν τον επόμενο που αποχωρήσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με 20 βουλευτές.

Μετά την αποχώρηση της βουλευτού Δωδεκανήσων Μίκας Ιατρίδη, την Τρίτη, η γραμμή άμυνας που στήνεται στο κόμμα έχει ως φόντο την προεδρική εκλογή. 

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η έξοδος της κ. Ιατρίδη υπαγορεύθηκε από τη ΝΔ ή από συμφέροντα που συνδέονται με τη ΝΔ, προκειμένου να εξασφαλιστεί τον Μάρτιο του 2015 η απαιτούμενη πλειοψηφία των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να αποφευχθεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Στο επιτελείο του Πάνου Καμμένου συνδέουν άμεσα την αποχώρηση της Μ.Ιατρίδη με την προαναγγελία που έκανε μόλις τη Δευτέρα η κομματική ηγεσία ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα στηρίξουν οποιαδήποτε πρόταση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:29