search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:53
MENU CLOSE

Μεσαίωνας στο «Iερό» ραδιόφωνο(Δημοσιεύτηκε στο “Π’ 22/10/2009)

22.10.2009 16:08

Εργασιακό Μεσαίωνα θυμίζουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται δημοσιογράφοι, τεχνικοί και υπάλληλοι στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ)

Εργασιακό Μεσαίωνα θυμίζουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται δημοσιογράφοι, τεχνικοί και υπάλληλοι στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ).

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΕΤΕΡ, ο ίδιος ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σε έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) στον ραδιοσταθμό, δίνοντας εξηγήσεις στους ελεγκτές, είπε πως «ουδέποτε υπήρξε αυτοτελές Ίδρυμα ως ΝΠΙΔ. Αληθινός και μόνος εργοδότης των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 είναι η Εκκλησία της Ελλάδος, ΝΠΔΔ. Οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων πάσχουν ακυρότητας. (…) Δεν υπάρχει υποχρέωση να εφαρμόζονται οι ΣΣΕ των Ενώσεων. (…) Το προσωπικό εργάζεται με απλή σχέση εργασίας και μπορεί ανά πάσα στιγμή να απολυθεί ».

Φυσικά η ΕΤΕΡ επισημαίνει πως «κουβέντα δεν ακούστηκε για: την ατομική γνωστοποίηση όρων εργασίας, ΑΦΜ, ΙΚΑ κ.ά., τα εκκαθαριστικά των εργαζομένων που εκδίδονται με βάση τις ΣΣΕ, το ότι αυτό το καθεστώς (ΝΠΙΔ) επιβεβαιωνόταν με όλες τις διοικήσεις του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος εδώ και 20 χρόνια, τις δικαστικές αποφάσεις 3ης και 7ης Μαΐου 2003!».

Η ΕΤΕΡ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν σκοπεύει να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια καθώς προετοιμάζει 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος – πιθανώς την άλλη εβδομάδα. Ευλόγησον, δέσποτα… τα τέκνα σου!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:53