search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:14
MENU CLOSE

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στο Ηράκλειο

06.07.2014 07:31
Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς   - Media

Έπειτα από πολύωρη μάχη, η πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά που έκαιγε από το πρωί του Σαββάτου στο Ηράκλειο, στην περιοχή Αντισκάρι.

Έπειτα από πολύωρη μάχη, η πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά που έκαιγε από το πρωί του Σαββάτου στο Ηράκλειο, στην περιοχή Αντισκάρι.

Τα πρώτα στοιχεία αποκαλύπτουν τεράστιες καταστροφές σε γεωργικές εκτάσεις, καθώς οι φλόγες έκαιγαν ανεξέλεγκτες για ώρες εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Η πυρκαγιά κατέστρεψε βοσκοτόπια, αρκετά θερμοκήπια και τουλάχιστον ένα σπίτι, ενώ η μείωση της έντασης του αέρα αργά τη νύχτα του Σαββάτου βοήθησε τους πυροσβέστες να θέσουν υπό έλεγχο το μεγάλο μέτωπο που έφτασε κάποια στιγμή να απειλεί κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν σπίτια. Μάλιστα, κάποια στιγμή κινδύνευσαν να εγκλωβιστούν 8 πυροσβέστες. 

Στο σημείο βρίσκονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες  17 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 44 άνδρες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 4 οχήματα των δήμων, ενώ χθες μέχρι να πέσει η νύχτα επιχειρούσαν και δύο ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, οι αρχές αναζητούν δύο κατοίκους της περιοχής, που φέρονται να ευθύνονται για την πρόκληση της πυρκαγιάς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:14