search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:34
MENU CLOSE

Νεκρός βρέθηκε 20χρονος στο Φέργκιουσον – Νέο κύμα οργής

25.11.2014 19:49
Νεκρός βρέθηκε 20χρονος στο Φέργκιουσον - Νέο κύμα οργής - Media

Ο θάνατος ενός 20χρονου Αφροαμερικανού, στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, επιβαρύνει περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή. Αν και δεν είναι σίγουρο πως η δολοφονία του νεαρού, έχει σχέση με την αναταραχή που προκλήθηκε λόγω της απόφασης του δικαστηρίου…

Ο θάνατος ενός 20χρονου Αφροαμερικανού, στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, επιβαρύνει περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή. Αν και δεν είναι σίγουρο πως η δολοφονία του νεαρού, έχει σχέση με την αναταραχή που προκλήθηκε λόγω της απόφασης του δικαστηρίου να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον, που σκότωσε τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν, στις 9 Αυγούστου, υπάρχουν φόβοι μήπως ενταθούν οι ταραχές.
 
Ο 20χρονος είναι ο ΝτεΑντρε Τζόσουα, σύμφωνα με την Daily Mail, ο οποίος σκοτώθηκε από πυροβολισμό, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, αν και η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την υπόθεση.
 
Σύμφωνα με το CBS, ο Ρίτσαρντ Τέιλορ, κάτοικος της περιοχής όπου βρέθηκε το πτώμα του 20χρονου την Τρίτη, ανέφερε ότι είδε τέσσερις ανθρώπους με όπλα στο διαμέρισμά του το βράδυ της Δευτέρας, οι οποίοι μιλούσαν για το πώς θα λεηλατήσουν καταστήματα και έλεγαν ότι θέλουν να σκοτώσουν κάποιον. Ο μάρτυρας ανέφερε ότι κάλεσε την αστυνομία, αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς.
 
Πάντως δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη για το αν ο θάνατος του 20χρονου οφείλεται στην αναταραχή που προκλήθηκε στο Φέργκιουσον το βράδυ της Δευτέρας, έπειτα από την απόφαση για την υπόθεση του θανάτου του Μπράουν.

Αντιδράσεις από αμερικανούς σταρ
 
«Έλλειψη δικαιοσύνης», «ντροπή», διεφθαρμένο «σύστημα»: πολλοί Αμερικανοί αστέρες του κινηματογράφου, της μουσικής, αλλά και του αθλητισμού εξέφρασαν μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης την απογοήτευση και την αποστροφή τους μετά την απόφαση να μην προσαχθεί σε δίκη ο Ντάρεν Ουίλσον, ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε τον άοπλο, νεαρό μαύρο Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον.

Ο θρυλικός παίκτης του μπάσκετ Μάτζικ Τζόνσον δήλωσε «πολύ απογοητευμένος από την απόφαση» του σώματος των ενόρκων. «Πρέπει να εργαστούμε ώστε να σταματήσει η ανώφελη απώλεια μαύρων, νεαρών ανδρών. Δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη στο Φέργκιουσον» υπογράμμισε ο Μάτζικ Τζόνσον στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ένας άλλος αστέρας του μπάσκετ, ο Λεμπρόν Τζέιμς, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram ένα σχέδιο, το οποίο έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου και εμφανίζει τον Μάικλ Μπράουν να περπατά αγκαλιασμένος με τον Τρέιβον Μάρτιν, τον νεαρό μαύρο των 17 ετών που σκοτώθηκε το 2012 από έναν εργαζόμενο σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας στη Φλόριντα.

«Ως κοινωνία, πώς μπορούμε να δράσουμε πιο σωστά και να αποτρέψουμε να επαναληφθούν ξανά και ξανά τέτοιου είδους συμβάντα;», διερωτήθηκε ο Τζέιμς, προσθέτοντας όμως ότι «η βία δεν αποτελεί λύση», αναφερόμενος στις ταραχές που σημειώθηκαν στο Φέργκιουσον μετά την ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων.

Προκαλεί ο αστυνομικός

Στο μεταξύ, ο Ντάρεν Ουίλσον, ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε τον άοπλο νεαρό μαύρο Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο στο Φέργκιουσον, δήλωσε ότι δεν θα έκανε τίποτα διαφορετικό, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC σήμερα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τον φόνο του Μπράουν, ο Ουίλσον είπε στον Τζορτζ Στεφανόπουλος ότι δεν εκτέλεσε τον νεαρό μαύρο στις 9 Αυγούστου, αλλά ότι φοβήθηκε για τη ζωή του στη διάρκεια της αντιπαράθεσής του με τον πιο μεγαλόσωμο Μπράουν και ότι απλώς έκανε τη δουλειά του.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:33