18/08/2019 19:39:31

Νταβούτογλου: Ελάτε να εκμεταλλευτούμε μαζί τον ενεργειακό πλούτο στην Κύπρο

Νταβούτογλου: Ελάτε να εκμεταλλευτούμε μαζί τον ενεργειακό πλούτο στην Κύπρο - Media
 
Την κοινή εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου με ταυτόχρονη επίλυση του Κυπριακού πρότεινε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
 
«Ελάτε να επιλύσουμε το Κυπριακό να εκμεταλλευτούμε από κοινού τον ενεργειακό πλούτου και να συνδέσουμε τις ενδεχόμενες ενεργειακές πηγές με την Ελλάδα μέσω της Τουρκίας», δήλωσε, μιλώντας στο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας – Τουρκίας.
 
Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις σχέσεις καλής γειτονίας, λέγοντας πως «είχαμε πολλές ευκαιρίες να διαπιστώσουμε ότι σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών οι γείτονας ήταν ο πρώτος που συνέδραμε».
 
Νωρίτερα ο Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του Τούρκου ομολόγου του.
 
Αύριο, Σάββατο, οι κύριοι Σαμαράς και Νταβούτογλου θα προεδρεύσουν στο «3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος - Τουρκίας», που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton.

Αντώνης Σαμαράς: Να συνεχιστεί η σφυρηλάτηση των σχέσεων καλής γειτονίας
 
Για ανάγκη να συνεχιστεί η σφυρηλάτηση των σχέσεων καλής γειτονίας και εμπιστοσύνης με τη γειτονική χώρα έκανε λόγο από την πλευρά του στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
 
"Υπάρχουν αναξιοποίητα περιθώρια για περαιτέρω αύξηση των οικονομικών σχέσεων σε τομείς όπως η υψηλή τεχνολογία, οι κατασκευές, οι μεταφορές, ο τουρισμός. Πέρα από αυτά όμως έχουμε αναπτύξει ένα σημαντικό πλαίσιο διμερούς συνεργασίας και υπάρχει μία συμπληρωματικότητα μεταξύ των οικονομιών των δύο χωρών. Χρειάζεται να συνεχιστεί η σφυρηλάτηση των σχέσεων καλής γειτονίας και εμπιστοσύνης", ανέφερε. 

Για την Κύπρο είπε ότι μετά την συνάντηση που είχε με τον κ. Νταβούτογλου τηλεφώνησε στον κ. Αναστασιάδη και του μετέφερε τους χαιρετισμούς του Τούρκου πρωθυπουργού. Η σχέση εμπιστοσύνης και η καλή γειτονία είναι αναγκαία για να ανέβουν οι σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Στόχος μας είναι η ευρύτερη ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, για την ευόδωση του στόχου αυτού οι δύο κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να εργάζονται σταθερά, είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.