search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:37
MENU CLOSE

«Στα όπλα» οι ΗΠΑ – Nα εγκρίνει τη χρήση βίας κατά του IK κάλεσε το Κογκρέσο ο Ομπάμα

21.01.2015 05:37
Σε ρόλο μεσολαβητή ο Ομπάμα - Στέλνει συμβούλους στην Αθήνα - Media

Να εγκρίνει τη χρήση βίαιης δύναμης κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», κάλεσε το Κογκρέσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα

Να εγκρίνει τη χρήση βίαιης δύναμης κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», κάλεσε το Κογκρέσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια ομιλίας του, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνουν εσπευσμένες κινήσεις για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.
 
«Καλώ το Κογκρέσο να δείξει στον κόσμο ότι είμαστε ενωμένοι σε αυτή την αποστολή, εγκρίνοντας ένα ψήφισμα που θα επιτρέπει τη χρήση βίαιης δύναμης κατά του ΙΚ», δήλωσε ο Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι η διεθνής συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει καταφέρει να ανακόψει την προέλαση της οργάνωσης στο Ιράκ και τη Συρία.
 
Αρκετοί γερουσιαστές των ΗΠΑ ασκούν έντονες πιέσεις για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν, καθώς οι συνομιλίες μεταξύ της Τεχεράνης και των έξι παγκόσμιων δυνάμεων φαίνεται να διαιωνίζονται. Ωστόσο, εάν το Κογκρέσο εγκρίνει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν πριν από την ολοκλήρωση των συνομιλιών, κάτι τέτοιο θα σημάνει «τη σίγουρη αποτυχία της διπλωματίας», δήλωσε ο Ομπάμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:36