search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:33
MENU CLOSE

Ο Ομπάμα στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση – Οι αμερικανοί έχουν απηυδήσει με την Μέρκελ και το επιτελείο της (Video)

02.02.2015 06:10
Ο Ομπάμα στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση - Οι αμερικανοί έχουν απηυδήσει με την Μέρκελ και το επιτελείο της (Video) - Media

Τη στήριξή του στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, για τερματισμό της λιτότητας στην Ελλάδα, τόνισε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Δείτε το βίντεο.

 
Σε συνέντευξή του στο CNN, ο αμερικάνος Πρόεδρος, τονίζει ότι χρειάζεται άμεσα να υπάρξει «στρατηγική ανάπτυξης» στην Ελλάδα αλλά και πως «δεν μπορείς να πνίγεις μια χώρα που βρίσκεται σε ύφεση».
 
Ο Μπάρακ Ομπάμα, στη συνέντευξή του μοιάζει να είναι ιδιαίτερα ενημερωμένος για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, σχολιάζοντας τη φοροδιαφυγή αλλά και την αδυναμία συλλογής φόρων. Τέλος, έκλεισε λέγοντας πως ελπίζει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
 
 

Διπλωματικές πηγές που επικαλείται tovima.gr αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «οι αμερικανοί έχουν απηυδήσει με την Μέρκελ και το επιτελείο της , που δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που πηγάζουν από την εμμονή τους στη λιτότητα».
 
Ακριβώς λοιπόν επειδή εξαντλήθηκε η υπομονή τους παρεμβαίνουν με τόσο δυναμικό τρόπο και φθάνει ο Μπάρακ Ομπάμα, αναφερόμενος στην Ελλάδα,να δηλώνει ότι «δεν μπορούμε να ξεζουμίζουμε ένα λαό».
 
Σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της αμερικανικής προσπάθειας μεταστροφής της Γερμανίας, εντάσσεται και η υποστήριξη  της Ελλάδας και ειδικότερα της νέας αριστερής κυβέρνησης του κ.Τσίπρα.
 
Η αμερικανική διοίκηση όπως τονίζει tovima.gr έχει αξιολογήσει τον κ.Τσίπρα και τον αντιμετωπίζει ως μια νέα  πολιτική προσωπικότητα που θα παίξει ρόλο στην αλλαγή των συσχετισμών στη Γηραιά Ήπειρο. Και από αυτή την άποψη θα του προσφέρει υποστήριξη και δυνατότητες.
 
Η αλήθεια είναι ότι η υποστήριξη αυτή δεν θα ανέφελη ή χωρίς αμφισβητήσεις. Στις ΗΠΑ ήδη ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές επικρίνουν τον Ομπάμα γι' αυτή την «ανάρμοστη σχέση με τον Τσίπρα» , με ένα πολιτικό που «κοιτάζει προς τη Ρωσία και το Ιράν, αμφισβητεί το ΝΑΤΟ και όλα τα προηγούμενα χρόνια κατάγγελνε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό».
 
Ωστόσο το επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα γνωρίζει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τέτοιες επιδιώξεις, ούτε το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη θέλει να εγκαταλείψει για χάρη του Πούτιν και των ιερωμένων της Τεχεράνης. Αντίθετα μάλιστα εκτιμούν ότι επειδή έχει τα ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά μπορεί να παίξει ευκολότερα διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στη Δύση και στις δύσκολες χώρες της ευρύτερης περιοχής.
 
Πηγή: tovima.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:33