search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:33
MENU CLOSE

Ικανοποιημένος ο Βενιζέλος από την συνομιλία με Τσίπρα

18.02.2015 13:46
Ικανοποιημένος ο Βενιζέλος από την συνομιλία με Τσίπρα - Media

Παρά το κλίμα αμηχανίας και παγωμάρας που έδειξαν οι κάμερες από την αρχική συνάντηση Τσίπρα – Βενιζέλου, η συνάντηση κράτησε πάνω από μια ώρα και εξερχόμενος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ικανοποίηση του για δύο αλλαγές στην κυβερνητική γραμμή.

Παρά το κλίμα αμηχανίας και παγωμάρας που έδειξαν οι κάμερες από την αρχική συνάντηση Τσίπρα – Βενιζέλου, η συνάντηση κράτησε πάνω από μια ώρα και εξερχόμενος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ικανοποίηση του για δύο αλλαγές στην κυβερνητική γραμμή. Είπε συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει πλήρως τα σχέδια για διαγραφή του χρέους, όπως και για την πανευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος. Επίσης, ο Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίηση του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες.
 
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε  ενδιαφέρουσα και φιλική τη συζήτηση του με τον πρωθυπουργό και σημείωσε πως ενημερώθηκε εις βάθος για τους χειρισμούς και για τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε, ακόμα, πως του δόθηκε  η ευκαιρία να μεταφέρει στον Τσίπρα την εμπειρία του από τα 5,5 χρόνια στη διαχείριση της κρίσης, ειδικά από περιόδους  που η χώρα -όπως ο ίδιος είπε- ήταν σε χειρότερο σημείο.
 
Κατά την διάρκεια της πρώτης φάσης της συνάντησης παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων, ο πρωθυπουργός φάνηκε να σκέπτεται την δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, που θα μπορούσε να μετεξελιχθεί σε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκρινε θετικά την εξέλιξη αυτή σχολιάζοντας ότι μιλάει εδώ και 2,5 χρόνια για την ανάγκη να υπάρξει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:33