Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on Google«Τη δουλειά του Θεού κάνουν οι τράπεζες» δήλωσε ο Λόιντ Μπλάνκφεϊν, διευθύνων σύμβουλος της Γκόλντμαν Ζακς, που έγινε ιδιαίτερα γνωστή λόγω των παχυλών της μπόνους.
«Τη δουλειά του Θεού κάνουν οι τράπεζες» δήλωσε ο Λόιντ Μπλάνκφεϊν, διευθύνων σύμβουλος της Γκόλντμαν Ζακς, που έγινε ιδιαίτερα γνωστή λόγω των παχυλών της μπόνους.
Σύμφωνα με τον απίθανο αυτό τύπο, «όταν οι εταιρείες αναπτύσσονται, δημιουργούν πλούτο. Αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να έχουν δουλειές, οι οποίες δημιουργούν μεγαλύτερη ανάπτυξη και περισσότερο πλούτο» και άρα το έργο των τραπεζών είναι κοινωνικό! Όπως προσθέτει δε, «τα μεγάλα κέρδη και τα μπόνους των τραπεζών είναι σημάδι πως η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει».
Τουλάχιστον προς το τέλος της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Σάντεϊ Τάιμς» ομολογεί ότι καταλαβαίνει ότι οι πολίτες είναι οργισμένοι με τις ενέργειες των τραπεζιτών και δέχεται πως «αν κόψει τις φλέβες του οι άνθρωποι θα χαρούν».
Δεν λέει όμως να μας το κάνει το χατίρι…
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.