search
ΠΕΜΠΤΗ 10.09.2026 01:32
MENU CLOSE

Κούρεμα κατά 55% των ελληνικών ομολόγων προβλέπουν οι Financial Times

04.05.2011 06:30
Κούρεμα κατά 55% των ελληνικών ομολόγων προβλέπουν οι Financial Times - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Σχεδόν σίγουρο θεωρούν ένα «κούρεμα» της αξίας των ελληνικών ομολόγων κατά 55% αναλυτές και διαχειριστές, απόψεις που δημοσιεύονται στη σημερινή έκδοση των Financial Times.

Σχεδόν σίγουρο θεωρούν ένα «κούρεμα» της αξίας των ελληνικών ομολόγων κατά 55% αναλυτές και διαχειριστές, απόψεις που δημοσιεύονται στη σημερινή έκδοση των Financial Times.

Ειδικότερα, στο δημοσίευμά της η εφημερίδα χαρακτηρίζει «αναπόφευκτο» το σενάριο αναδιάρθρωσης, τονίζοντας πως οι επενδυτές είναι πεπεισμένοι ότι η Αθήνα πρέπει να κηρύξει «στάση πληρωμών» στα χρέη της. Όπως σημειώνει η άνοδος των ελληνικών επιτοκίων τον Απρίλιο κατά σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες για τα διετή ομόλογα, έχει τροφοδοτήσει τη συζήτηση και το ερώτημα για τις αγορές δεν είναι εάν, αλλά πότε και πώς θα αναδιαρθρώσει η Αθήνα το δημόσιο χρέος. Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του επικεφαλής της Pimco Αντριου Μπολς, σύμφωνα με τον οποίο Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Όπως τονίζει, «οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν ότι το χρεοστάσιο θα γίνει τον επόμενο χρόνο γιατί η Ελλάδα, αναμένεται να μείνει από χρήματα στο δεύτερο εξάμηνο του 2012». Προσθέτει δε ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μεγάλες λήξεις ομολόγων την περίοδο 2012 και 2015, κάτι που ωθεί ορισμένους επενδυτές να πιστεύουν ότι η αναδιάρθρωση θα μπορούσε να συνδυαστεί με περισσότερα δάνεια από την διεθνή κοινότητα, ώστε να γλιτώσουν οι ιδιώτες επενδυτές από μεγάλα κουρέματα.

Σύμφωνα με τους Financial Times οι χρηματοοικονομικές αγορές προεξοφλούν κούρεμα 55% στα ελληνικά ομόλογα, κάτι που βάσει εκτιμήσεων της ING Investment Management θα σήμαινε ότι τα επιτόκια στα διετή ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου θα ανέλθουν από το 24,78% σήμερα, στο περίπου 45%. Τέλος, επικαλείται απόψεις αναλυτών σύμφωνα με τις οποίες μια εθελοντική αναδιάρθρωση (με την συμμετοχή των επενδυτών) που θα περιέχει κάποιου είδους παράταση στις λήξεις ομολόγων, θα μπορούσε να γίνει φέτος και να ακολουθήσει πλήρης στάση πληρωμών το 2012 ή το 2013.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 10.09.2026 00:59