Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΑκατόρθωτο χαρακτηρίζουν οι Financial Times το ελληνικό πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων σε άρθρο της Τετάρτης.
Ακατόρθωτο χαρακτηρίζουν οι Financial Times το ελληνικό πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων σε άρθρο της Τετάρτης.
Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή στήλη «LEX» της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει πως δεδομένης της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, οι επενδυτές αποστρέφονται τις τοποθετήσεις στους κρατικούς τίτλους και γενικότερα. «Εάν η κατάσταση δεν ήταν τόσο κρίσιμη, αυτό το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα μπορούσε να προκαλέσει θαυμασμό. Όμως υπό τις παρούσες συνθήκες το σχέδιο αυτό είναι συνορεύει με το ανέφικτο», τονίζουν χαρακτηριστικά οι Financial Times.
Παράλληλα, υποστηρίζει πως ακόμη και εάν η ελληνική κυβέρνηση πετύχει να πωλήσει στις καλύτερες δυνατές τιμές, δεν θα αντλήσει περισσότερα από 16 δισ. ευρώ μέχρι το 2013, δηλαδή πολύ λιγότερα από τον στόχο των 50 δισ. ευρώ που όπως υποστηρίζει η εφημερίδα τέθηκε κυρίως για να κερδίσει η Αθήνα χρόνο και να αποφύγει την αναδιάρθρωση ή την χρεοκοπία.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.