Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΕδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούν φήμες σχετικά με την τύχη της Πανεπιστημιακής λέσχης στο κέντρο, του γνωστού και ως «Αναγνωστηρίου στην Ιπποκράτους 15».
Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούν φήμες σχετικά με την τύχη της Πανεπιστημιακής λέσχης στο κέντρο, του γνωστού και ως «Αναγνωστηρίου στην Ιπποκράτους 15». Στο Έθνος της Κυριακής 5 Ιουνίου, δημοσιεύτηκε η «λίστα του Πάγκαλου» με 85 δημόσιους φορείς οι οποίοι μέχρι τον Οκτώβριο αναμένεται να ανασυγκροτηθούν, να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν. Ανάμεσα τους βρίσκεται και η Πανεπιστημιακή λέσχη του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παράλληλα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι στη λέσχη αλλά και την Πρυτανεία. Το ενδεχόμενο της ολοκληρωτικής κατάργησής της είναι μάλλον απίθανο, υπάρχει όμως σοβαρό ενδεχόμενο να επιχειρήσουν τη μεταφορά της σε άλλο κτίριο, με ταυτόχρονες περικοπές στο προσωπικό αλλά και δραστική μείωση της χρηματοδότησης για αγορά βιβλίων, ως αποτέλεσμα περιορισμού των λειτουργικών εξόδων.
Υπενθυμίζεται πως ζήτημα με τη λέσχη είχε προκύψει και στο παρελθόν, όταν και ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς της κάπου στην Ούλωφ Πάλμε, προκειμένου να δοθεί το κτίριο της Ιπποκράτους σε ιδιώτες προς αξιοποίηση. Τότε είχαν παρέμβει οι φοιτητές και είχαν αποτρέψει την… «αξιοποίηση». Επίσης, η Πρυτανεία έθεσε ως όρο για την χρηματοδότηση του θεάτρου που υπάρχει στον ημιώροφο, την παραχώρηση του σε ιδιώτη για 3 ή 4 ημέρες την εβδομάδα.
Από τη στιγμή που το αυτοδιοίκητο ισχύει ακόμη, οποιαδήποτε απόφαση για το μέλλον της λέσχης θα πρέπει να παρθεί από την πρυτανεία. Βέβαια το υπουργείο ξέρει και άλλο μονοπάτι, καθώς μπορεί να μειώσει ή να εξαφανίσει τη χρηματοδότηση, με το πανεπιστήμιο να είναι αναγκασμένο να βρει τρόπο να εξασφαλίσει τους αντίστοιχους πόρους. Και φυσικά το υπουργείο έχει αποδείξει πολλές φορές πως και «ξέρει» και δε «διστάζει» να προχωρήσει σε τέτοιες κινήσεις… Κ.Μ.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.