Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΕνόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε πως η Σύνοδος θα πρέπει να στείλει ένα«σαφές μήνυμα υπέρ της Ευρώπης,κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Μεξικό.
Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε πως η Σύνοδος θα πρέπει να στείλει ένα«σαφές μήνυμα υπέρ της Ευρώπης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Μεξικό.
Παράλληλα, κορυφαίοι Γερμανοί ευρωβουλευτές πιέζουν για ταχεία επίλυση της κρίσης. «Κωλυσιεργίες και τακτικισμοί, διαφωνίες και κακοφωνίες των υπευθύνων πολιτικών της ΕΕ στην κρίση του ευρώ πρέπει να τελειώσουν» δήλωσε ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής ομάδας του SPD στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάρτιν Σουλτς. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων FDP, Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, είπε στην εφημερίδα Die Welt ότι «οι αγορές αναμένουν καθαρές και πειστικές απαντήσεις. Οι διχογνωμίες μεταξύ των κυβερνήσεων της ΕΕ για τη σωστή στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης, πρέπει επιτέλους να σταματήσουν». Τέλος, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής της ομάδας Ευρωβουλευτών του επίσης συγκυβερνώντος κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU, Μάρκους Φέρμπερ. «Η ΕΕ δεν πρέπει να πάει στις θερινές διακοπές με μία ανοιχτή πληγή. Ειδάλλως το ευρώ κινδυνεύει να δεχτεί άμεσα κερδοσκοπικές επιθέσεις,» δήλωσε.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.