search
ΤΕΤΑΡΤΗ 09.09.2026 15:49
MENU CLOSE

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ τα ΑΕΙ της χώρας

16.08.2011 09:20
Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ τα ΑΕΙ της χώρας - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Τα ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα των ΑΕΙ της χώρας μπήκαν στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μετά από κρούσματα φοροδιαφυγής που εντοπίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Τα ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα των ΑΕΙ της χώρας μπήκαν στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μετά από κρούσματα φοροδιαφυγής που εντοπίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα έπειτα από έρευνα του ΣΔΟΕ σε ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, βρέθηκε ότι 60 καθηγητές και άλλα 240 άτομα απέκρυψαν πρόσθετες αμοιβές ύψους άνω του 1,8 εκατ. ευρώ που έλαβαν για την συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα τα έτη 2009-2010.

Μετά από τα Ιωάννινα το ΣΔΟΕ βάζει λοιπόν στο στόχαστρο και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια, προκειμένου να πραγματοποιήσει ελέγχους στα ερευνητικά προγράμματα και να διαπιστωθεί αν προκύπτουν φαινόμενα φοροδιαφυγής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09.09.2026 15:49