search
ΤΡΙΤΗ 15.09.2026 00:56
MENU CLOSE

Ολική επαναφορά

09.09.2011 06:43
oldphotos131550185667.jpg

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

«Γυρίστε στην εκπαίδευση του 1955» είναι η πρόταση που κάνει στη «φίλη Άννα Διαμαντοπούλου» ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος.

«Γυρίστε στην εκπαίδευση του 1955» είναι η πρόταση που κάνει στη «φίλη Άννα Διαμαντοπούλου» ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος. Έτσι καταλήγει άρθρο του με τίτλο «Ολική επαναφορά», στο οποίο εξηγεί πώς ο ίδιος, επαρχιωτάκι, κατάφερε να προκόψει στα μέσα του 1950, σε μια εποχή δύσκολη με την Ελλάδα χωρισμένη στα δύο, με φτώχεια, 80 μαθητές σε κάθε τάξη, χωρίς βιβλιοθήκες και με χίλιες δυο ελλείψεις. λέει, επίσης, ότι υπήρχαν ένα σωρό άνθρωποι που «καυχώνταν πως ήξεραν 2.000 λέξεις λατινικά». Βέβαια, ο κ. Γεωργουσόπουλος δεν μας εξηγεί γιατί με τόσους «μορφωμένους» και λατινομαθείς δεν έχουμε μέχρι τώρα λύσει όλα μας τα προβλήματα. Όπως δεν μας το εξηγεί και κανένας άλλος από τους πάρα πολλούς, που επαναλαμβάνουν παρόμοια λαϊκίστικα και μικροαστικά «τότε δεν είχαμε, αλλά…». Η πρόταση, πάντως, μπορεί να φανεί χρήσιμη στην υπουργό, βοηθώντας τη να θυμηθεί τους μαυροπίνακες και να τους μοιράσει στους μαθητές, αντί για τα σχολικά βιβλία που δεν τύπωσε… πόσο νέοι θα αισθανθούν τόσοι και τόσοι βλέποντάς τους! Και πόσο σίγουροι ότι δεν θα βρεθεί κάποιος νεότερος με γνώσεις που, ίσως, να αμφισβητήσει τους παλαιότερους…  Α.Α.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 15.09.2026 00:54