Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΠαρά το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές εξελίξεις επιτάσσουν την ταχεία δρομολόγηση του PSI plus και το χρονοδιάγραμμα είναι πιεστικό, η διαπραγμάτευση τραπεζών – Ελληνικού Δημοσίου για το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων, εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς.
Παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές εξελίξεις επιτάσσουν την ταχεία δρομολόγηση του PSI plus και το χρονοδιάγραμμα είναι πιεστικό, η διαπραγμάτευση τραπεζών – Ελληνικού Δημοσίου για το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων, εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς.
Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) και επικεφαλής της Επιτροπής Ιδιωτών Πιστωτών-Επενδυτών για την Ελλάδα Τσάρλς Νταλάρα δήλωσε πως οι ιδιώτες ομολογιούχοι και η ελληνική κυβέρνηση σημειώνουν κάποια πρόοδο στις συνομιλίες τους για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να συνεχιστούν και στο νέο έτος. Παράλληλα, αποσαφήνισε πως αν και αποτελεί κοινή επιθυμία και των δυο πλευρών να επιτευχθεί η συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους και να εφαρμοστεί στις αρχές του 2012, οι διαπραγματεύσεις ενδεχομένως να διαρκέσουν περισσότερο.
«Θα επιμείνουμε σε αυτό για να το φέρουμε εις πέρας», είπε ο Νταλάρα, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την συνεδρίαση του Market Monitoring Group, μιας ομάδας ιδιωτών που δημιουργήθηκε μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, ενώ προσέθεσε ότι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα έδωσε «νέα πνοή» στις συνομιλίες.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.