search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:02
MENU CLOSE

Ο… Ιερεμίας που «δίνει» χρήματα

20.12.2011 02:51
Ο... Ιερεμίας που «δίνει» χρήματα - Media

Τρία προγράμματα («Νέα Επιχειρηματικότη­τα», «Μικροδάνεια» και «Ψηφιακή Στρατηγική») διατίθενται προς τις μικρομεσαίες επι­χειρήσεις, προκειμένου να αντλήσουν πόρους από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jeremie, όπως αναφέ­ρει σε ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανι­κό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Τρία προγράμματα («Νέα Επιχειρηματικότη­τα», «Μικροδάνεια» και «Ψηφιακή Στρατηγική») διατίθενται προς τις μικρομεσαίες επι­χειρήσεις, προκειμένου να αντλήσουν πόρους από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jeremie, όπως αναφέ­ρει σε ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανι­κό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Το Πρόγραμμα Jeremie (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises – Κοινοί ευρωπα­ϊκοί πόροι για τις πολύ μικρές ως μεσαίες επιχειρήσεις) αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την υποστήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση της επιχει­ρηματικότητας, στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2007-2013. Το επιτόκιο των εν λόγω δα­νείων επιδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ από το Ευρωπαϊ­κό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τα προγράμματα έχουν ως εξής:

♦  Νέα Επιχειρηματικότητα (Funded Risk Sharing). Αφορά τη χορήγηση δανείων έως 100.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις για την κάλυψη επενδυτικών αναγκών (αγορά, επισκευή επαγγελματικής στέγης, απόκτηση μηχανολογικού – επαγγελματι­κού εξοπλισμού κ.λπ.) και αναπτυξιακών σχεδίων (αγορά πρώτων υλών, αγαθών, υπηρεσιών κ.λπ.) με διάρκεια αποπληρωμής έως 6 έτη. Τα δάνεια παρέχονται με εξαιρετικά χαμηλό κυμαινόμενο επιτόκιο έως 3,95%. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίη­σης έχουν η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank.

♦  Μικροδάνεια (Microfinance). Αφορά τη χορήγηση δανείων έως 25.000 ευρώ σε πολύ μικρές επιχειρήσεις όλων των τομέων οικονομικής δρα­στηριότητας, για την κάλυψη των επενδυτικών και αναπτυξιακών σχεδίων τους. Η διάρκεια αποπλη­ρωμής ανέρχεται σε 5 έτη και παρέχεται με ευνο­ϊκό επιτόκιο λόγω της συγχρηματοδοτήσεως από το ΕΣΠΑ. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έχει η Alpha Bank.

♦ Ψηφιακή Στρατηγική (Information & Communication Technology). Αφορά τη χορή­γηση δανείων έως 500.000 ευρώ σε ΜμΕ που θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις στους τομείς πλη­ροφορικής και επικοινωνιών, αλλά και στις επιχειρήσεις του τομέα πληροφορικής και επικοινωνιών που θα επενδύσουν στην ανάπτυξη και την επικοι­νωνία. Η διάρκεια αποπληρωμής ανέρχεται σε 10 έτη και παρέχεται με ευνοϊκό επιτόκιο λόγω συγχρηματοδοτήσεως Jeremie.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για την επιλογή των τραπεζών.

Μέσω των συγχρηματοδοτούμενων προγραμ­μάτων Jeremie διευκολύνεται η πρόσβαση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό, ώστε να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για την ανάπτυξή τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:55