search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 09:59
MENU CLOSE

Ανησυχία για το νέο κρούσμα της γρίπης των πτηνών

31.12.2011 17:34
Ανησυχία για το νέο κρούσμα της γρίπης των πτηνών - Media

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) μετά και τις εργαστηριακές έρευνες για το νέο κρούσμα του ιού της γρίπης των πτηνών.

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) μετά και τις εργαστηριακές έρευνες για το νέο κρούσμα του ιού της γρίπης των πτηνών. Συγκεκριμένα, ολλανδικό εργαστήριο με επικεφαλής τον Ρον Φουσιέ στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Εράσμους του Ρότερνταμ ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι δημιούργησε μια μετάλλαξη του ιού Η5Ν1, που μεταδίδεται εύκολα ανάμεσα στα θηλαστικά και κατά συνέπεια στον άνθρωπο.

Παράλληλα, ανάλογες έρευνες πραγματοποίησε και το πανεπιστήμιου του Ουισκόνσιν, ενώ οι δύο έρευνες χρηματοδοτήθηκαν από τα Εθνικά Κέντρα Υγείας των ΗΠΑ. «Ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι οι ανακοινώσεις από τα εργαστήρια προκαλούν ανησυχίες για πιθανούς κινδύνους και κακή χρήση που σχετίζονται με τις συγκεκριμένες έρευνες», σημειώνεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

Ο ΠΟΥ ανησυχεί ιδιαίτερα για τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις των εργασιών αυτών: «Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΟΥ θεωρεί ότι οι έρευνες υπό κατάλληλες συνθήκες πρέπει να συνεχιστούν ώστε να ενισχυθούν οι απαραίτητες γνώσεις για την μείωση των κινδύνων από τον ιό Η5Ν1», κλείνει το κείμενο της ανακοίνωσης.

Νέο κρούσμα στην Κίνα

Πέθανε ο 39χρονος άντρας από την επαρχία Γκουάνγκντονγκ της νότιας Κίνας, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και μια εβδομάδα από τη γρίπη των πτηνών. Τα πρώτα συμπτώματα, τα παρουσίασε στις 21 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου ο ασθενής ήταν θετικός στο ιό Η5Ν1.

Ωστόσο, η τοπική εφημερίδα τονίζει πως 120 άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή με τον άντρα αυτόν δεν εμφανίζουν συμπτώματα της νόσου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 09:47