search
ΔΕΥΤΕΡΑ 02.02.2026 03:55
MENU CLOSE

Με κακοκαιρία έρχεται ο νέος χρόνος

31.12.2011 07:34
Με κακοκαιρία έρχεται ο νέος χρόνος - Media

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα υπάρξει σήμερα σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα υπάρξει σήμερα σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρά. Επίσης, θα υπάρξουν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο και πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το meteo.gr, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Θράκη να φτάνει τους 8 βαθμούς, από -2 έως 12 στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 10 στην Ήπειρο, από 5 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 5 έως 14 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Ασθενείς άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι σε μέτριους μέχρι ισχυρούς. Ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους μέχρι ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 10. Οι άνεμοι στον Σαρωνικό και στον Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς και από το απόγευμα μέτριοι.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και το βράδυ στα ημιορεινά, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 6 βαθμούς. Ασθενείς άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στον Θερμαϊκό.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις θαλάσσιες κυρίως περιοχές σποραδικές καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο 31/12. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στις Κυκλάδες και τη Θράκη θα είναι τοπικά έντονα. Ύφεση του καιρού από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χωρά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Πρωτοχρονιά, Κυριακή 01/01 στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ευβοίας και της Κρήτης με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα επικρατήσει παγετός στα ηπειρωτικά.

Τη Δευτέρα 02/01 ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στη βόρεια Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά την ημέρα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί παγετός στα ηπειρωτικά.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και στα βορειοδυτικά καταιγίδες, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τρίτη 03/01. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Το βράδυ αναμένεται βελτίωση στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ οι οποίοι στα δυτικά και βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Την Τετάρτη 04/01 προβλέπονται στα ανατολικά και νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

πηγή: real.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 02.02.2026 01:31