Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on Google«Παρατήστε την οικονομικά ασήμαντη Ελλάδα και βοηθήστε τις τράπεζες» εμφανίζεται να δηλώνει απερίφραστα ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τσεχίας Μίροσλαβ Σίνγκερ.
«Παρατήστε την οικονομικά ασήμαντη Ελλάδα και βοηθήστε τις τράπεζες» εμφανίζεται να δηλώνει απερίφραστα ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τσεχίας Μίροσλαβ Σίνγκερ.
Με ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα, ο κ. Σίνγκερ δηλώνει στην εφημερίδα Hospodarske Noviny ότι οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να στρέψουν την προσοχή τους στο να βοηθήσουν τις τράπεζες, οι οποίες, ενδεχομένως, χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση και όχι να αφιερώνουν χρόνο στην Ελλάδα, η οποία εκπροσωπεί μόλις το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να υποτιμήσει το νέο ελληνικό νόμισμα, εκτός και εάν επιδιώκει να δημιουργήσει “μαζική” χρηματοδότηση για τις χρεωμένες χώρες», δήλωσε.
«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επιθυμία να δοθεί στην Ελλάδα ένα σημαντικό ποσόν από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση από την απομάκρυνση της Ελλάδας από την ευρωζώνη», υπογραμμίζει.
«Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν δοθεί δάνεια που κατά κύριο λόγο εξυπηρετούν την εξοικονόμηση χρόνου για τους πλούσιους Έλληνες, ώστε να μεταφέρουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό».
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.