search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.08.2026 15:57
MENU CLOSE

Στη Βουλή ο νόμος!

10.02.2012 09:19
Στη Βουλή ο νόμος! - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον Παναθηναϊκό.

Ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον Παναθηναϊκό. Χθες άρχισε να γίνεται γνωστό από πηγές από την πλευρά του υπουργού πολιτισμού ότι ο νόμος που θα επιτρέπει την αγορά των μετοχών ελληνικής ΠΑΕ από πολίτη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.

Την επόμενη ημέρα θα τεθεί προς ψήφιση. Εφόσον περάσει τότε το μόνο που θα απομένει θα είναι να τηρήσουν τα όσα υποστηρίζουν οι Άραβες επενδυτές, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον τους για την ΠΑΕ.

Οι ξένοι επενδυτές εδώ και καιρό έχουν δηλώσει ότι περιμένουν την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα επιτρέπει σε αλλοδαπούς να πάρουν μία ελληνική ΠΑΕ κι αυτό το εμπόδιο ίσως ξεπεραστεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι εξελίξεις, λοιπόν, ήταν καθοριστικές χθες. Σήμερα λήγει η διορία για την κατάθεση τροπολογιών από το Υπουργείο, ωστόσο, να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια, οι βουλευτές (όλων των κομμάτων) έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τροπολογίες.

Άγνωστο παραμένει, πάντως, εάν θα υπάρξουν αντιδράσεις, τη στιγμή που πολιτεία και ΕΠΟ δεν έχουν βρει τη χρυσή τομή για τον ρόλο που θα έχει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

 

«Συγκρατημένη αισιοδοξία»

Εκτός από τη διαφωνία με την ΕΠΟ δεν έχουν ξεκαθαρίσει την τελική τους πρόθεση και η Ν.Δ. με τον ΛΑΟΣ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την τελευταία στιγμή δεν θα πουν «όχι».

Όπως και να έχει, αν περάσει ο νόμος ή μπαίνουν στην ερχόμενη ΑΜΚ και ο Παναθηναϊκός παίρνει οξυγόνο με τα χρήματά τους ή θα πρέπει να ενημερώσουν τον κόσμο, τον Βαρδινογιάννη και τη διοίκηση ότι δεν ενδιαφέρονται για να μην ελπίζουν άδικα.

Από το περιβάλλον τους διέρρεε ότι υπάρχει αισιοδοξία.

Περιμένουν οριστικά την ψήφιση του νόμου και μόλις γίνει αυτό, τότε είναι αποφασισμένοι οι Σαουδάραβες επενδυτές να δώσουν άμεσα λύση στον σύλλογο.

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.08.2026 15:54