search
ΣΑΒΒΑΤΟ 12.09.2026 22:39
MENU CLOSE

Οι νέοι παίρνουν τα βουνά…

02.04.2012 10:40
oldphotos133311124519.jpg

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Η απόγνωση πολλών πολιτών, η ανεργία και το επαγγελματικό αδιέξοδο έχουν σπρώξει πολλούς στον σχεδιασμό να επιστρέψουν στα χωριά τους. Πολλά εγκαταλελειμμένα χωριά φαντάζουν πια ως παράδεισος στα μάτια των σύγχρονων κατοίκων της μεγαλούπολης.

Η απόγνωση πολλών πολιτών, η ανεργία και το επαγγελματικό αδιέξοδο έχουν σπρώξει πολλούς στον σχεδιασμό να επιστρέψουν στα χωριά τους. Πολλά εγκαταλελειμμένα χωριά φαντάζουν πια ως παράδεισος στα μάτια των σύγχρονων κατοίκων της μεγαλούπολης. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι σκέφτονται σοβαρά να πάνε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους στην περιφέρεια και να ασχοληθούν με τη γεωργία. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσκόπηση που έκανε το υπουργείο, το 68,2% των ερωτηθέντων έχει σκεφθεί να επιστρέψει στο χωριό, ενώ το 20% έχει κάνει ήδη τις πρώτες κινήσεις. Και όπως είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης, πολλοί έχουν πτυχία και μεταπτυχιακά. Το μεγάλο ζήτημα όμως είναι αν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, κίνητρα αλλά και η προετοιμασία ώστε όλοι αυτοί οι μορφωμένοι άνθρωποι να ασχοληθούν με τη βιολογική γεωργία και με παραγωγή που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας ή απλώς θα ταλαιπωρηθούν κυνηγώντας μια χίμαιρα…  Α.Χ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12.09.2026 22:38