Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΕκτενή ρεπορτάζ για την αυτοκτονία του 77χρονου μεταδίδουν για δεύτερη μέρα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Στις ανταποκρίσεις τους εστιάζουν στην άγρια λιτότητα που έχει επιβληθεί στον ελληνικό λαό και στη δραματική αύξηση των αυτοκτονιών.
Εκτενή ρεπορτάζ για την αυτοκτονία του 77χρονου μεταδίδουν για δεύτερη μέρα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Στις ανταποκρίσεις τους εστιάζουν στην άγρια λιτότητα που έχει επιβληθεί στον ελληνικό λαό και στη δραματική αύξηση των αυτοκτονιών.
Το Reuters επισημαίνει την πολιτική διάσταση της αυτοκτονίας του 77χρονου, η οποία όπως τονίζει «πυροδότησε ένα κύμα συμπάθειας σε μια χώρα όπου ένας στους πέντε είναι άνεργος και ένα αίσθημα εθνικής ταπείνωσης συνοδεύει τις διαδοχικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις».
«Τα τελευταία στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 18% το 2010 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά καθώς η αυξανόμενη ανεργία, οι υψηλότεροι φόροι και οι συρρικνούμενοι μισθοί οδήγησαν τους Έλληνες στην απόγνωση. Πέρυσι, ο αριθμός των αυτοκτονιών μόνο στην Αθήνα αυξήθηκε κατά περισσότερο από 25% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά» υπογραμμίζει το πρακτορείο.
Την ίδια ώρα το BBC μεταδίδει τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης και σημειώνει πως «στη χώρα έχουν επιβληθεί δραστικά μέτρα λιτότητας» προκειμένου να της παρασχεθεί οικονομική βοήθεια. «Χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν καταργηθεί, οι φόροι έχουν αυξηθεί και έχουν μειωθεί μισθοί, συντάξεις και επιδόματα» προσθέτει.
«Για πολλούς η αυτοκτονία αντικατοπτρίζει την απόγνωση στην οποία βρίσκονται πολλοί ηλικιωμένοι στην Ελλάδα, καθώς οι συντάξεις και τα επιδόματά τους έχουν μειωθεί έως και 25%» μεταδίδει ο Guardian, επισημαίνοντας ότι «η Αθήνα δέχεται ισχυρές πιέσεις για δραστικές μεταρρυθμίσεις και περικοπές από τους ξένους πιστωτές που διατηρούν την οικονομία της ζωντανή».
«Αυτοκτονία συνταξιούχου πυροδοτεί διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος σημερινού άρθρου στον ιστότοπο της Deutsche Welle.
«Τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί από τότε που άρχισαν να εφαρμόζονται μέτρα λιτότητας με στόχο τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων προκειμένου η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία» αναφέρει το δημοσίευμα.
«Με σφαίρα βάζει τέλος στην οικονομική του απόγνωση» τιτλοφορείται δημοσίευμα των New York Times, οι οποίοι χαρακτηρίζουν το συμβάν ως «δημόσια αυτοκτονία Έλληνα εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων».
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.